Trailers

Truecrime docu serie The Ripper komt vlak na overlijden Yorkshire Ripper

Met The Ripper heeft Netflix een nieuwe truecrime docuserie aangekondigd. Peter Sutcliffe, beter bekend als The Yorkshire Ripper, is vijf dagen geleden overleden aan de gevolgen van corona. Over jacht op Sutcliffe gaat The Ripper, vanaf 16 december te zien op Netflix.

22 slachtoffers gemaakt

Tussen 1975 en 1980 wist The Yorkshire Ripper liefst 22 slachtoffers te maken, waarvan dertien kwamen te overlijden. De Britse politie werd verguisd doordat ze zolang niet wisten af te rekenen met de dader. Het onderzoek leek vanaf de buitenkant te rammelen en dat werd erger toen mensen verkeerd werden voorgelicht. In eerste instantie had The Ripper het alleen gemunt op prostituees. Dit was ook wat er werd gecommuniceerd, waarop de paniek echt groot werd toen er andere vrouwen doelwit werden van zijn gruweldaden.

Hoe verliep het onderzoek

In The Ripper wordt de volledige zaak belicht. Betrokkenen komen uitgebreid aan het woord hoe het onderzoek toen werd verricht en met terugwerkende kracht hoe het kon dat de dader zo lang uit de handen van de politie kon blijven. Het geeft een heftig beeld van de gehele zaak, zoals Netflix vorig jaar soortgelijke documentaires maakte over Ted Bundy en Henry Lee Lucas.

The Yorkshire Ripper recent overleden

De serie The Ripper was al afgerond en is nu na het overlijden van The Yorkshire Ripper aangekondigd voor 16 december. Op 13 november overleed Sutcliffe op 74-jarige leeftijd. Hij heeft sinds zijn arrestatie altijd in de gevangenis gezeten. Recent liep hij corona op en is hieraan overleden. Britse media melden dat hij zou hebben geweigerd om zich te laten behandelen.

De trailer van The Ripper

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?