Uitzendschema

Dit is het uitzendschema van Black Lightning seizoen 2 op Netflix

Na het succesvolle debuut van Black Lightning begin 2018 is het tweede seizoen nu in gang gekomen. The CW zendt weer wekelijks een nieuwe aflevering van de serie uit en Netflix profiteert vanwege de deal mee.

Zwarte superheld

In Hollywood wordt het steeds meer een thema om meer diversiteit aan te brengen. Vrouwen dienen vaker een hoofdrol te krijgen en hetzelfde geldt voor zwarte acteurs en actrices. Met Black Lightning is er nu een serie over een donkere superheld.

Ook Marvel besteedt hier inmiddels ruim aandacht aan, met de succesvolle actiefilm Black Panther. Netflix beseft ook dat er nog een wereld te winnen valt op het vlak van diversiteit in de filmwereld en heeft zelfs een beweging opgericht met Strong Black Lead.

Afleveringen Black Lightning seizoen 2 op Netflix

Black Lightning seizoen 2 borduurt verder op het eerste seizoen en zal wederom te volgen zijn via Netflix. Dit zal op wekelijkse basis zijn, omdat Netflix de streamingrechten afneemt bij The CW. Daar is het tweede seizoen van Black Lightning op 9 oktober 2018 van start gegaan en een week later volgde Netflix. In Nederland lopen we dus steeds één week achter op de uitzendingen in de Verenigde Staten. Veel andere series van The CW zijn wel dagelijks na de uitzending beschikbaar, maar voor Black Lightning zijn dus andere afspraken gemaakt.

Black Lightning seizoen 2 bestaat uit dertien nieuwe afleveringen en wordt hoogstwaarschijnlijk in twee delen opgeknipt. Na een aflevering of zes, zeven zal de midseason break ingaan en ligt de serie enige tijd stil, ook in Nederland bij Netflix. Dit zal vermoedelijk rond de feestdagen in december zijn. Vervolgens wordt Black Lightning seizoen 2 weer in het nieuwe jaar opgepakt.

 

Aflevering Titel Op Netflix
1 Rise of the Green Light Babies 16 oktober
2 Black Jesus Blues 23 oktober
3 Master Lowry 30 oktober
4 Translucent Freak 6 november
5 Chapter One 20 november
6 Chapter Two 27 november
7 Chapter Three 4 december
8 Exodus 11 december
9 Gift of the Magi 18 december
10 Angelitos Negros 28 januari
11 Prodigal Son 4 februari
12 Just and Unjust 11 februari
13 Pillar of Fire 18 februari
14 Original Sin 11 maart
15 The Alpha 18 maart
16 The Omega 25 maart

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?