Laatste nieuws over Netflix

Documentaire Avicii True Stories eind maart op Netflix

De documentaire van Avicii, True Stories, zal binnenkort te zien zijn op Netflix. Dat maakte de muzikant in november zelf bekend tijdens zijn radioshow Avicii FM. De documentaire draaide eind oktober éénmalig in de zeshonderd zalen, verdeeld over veertig landen. Update 27 maart: inmiddels is bekend dat Avicii True Stories eind maart op Netflix verschijnt.

Tim Bergling

De echte naam van Avicii is eigenlijk Tim Bergling en in korte tijd veroverde de Zweedse DJ de wereld, met grote hits als Levels, Bromance en Wake Me Up. Uiteindelijk eiste het grote succes zijn tol voor Avicii en dat is in True Stories te zien.

Avicii had trouwens ook een groot succes met een Nederlander. Samen met Nicky Romero (Nick Rotteveel) produceerde hij de monsterhit I could be the one. In diverse hitlijsten scoorde I Could Be The One bijzonder goed en in het Verenigd Koninkrijk bereikte die plaat zelfs de nummer één positie.

Avicii True Stories op Netflix

Wanneer Avicii True Stories op Netflix te zien is, is nog niet bekend (zie update hieronder). De Zweed maakte alleen bekend dat zijn documentaire naar Netflix komt. De daadwerkelijk releasedatum van Avicii True Stories op Netflix zal dus later volgen. De titel van de documentaire is een combinatie van twee albums die Avicii maakte. In 2013 bracht hij zijn eerste album ‘True’ uit en twee jaar later volgde ‘Stories’.

Die periodes zijn ook te zien in Avicii True Stories en hoewel hij hit na hit scoort met zijn muziek, is te zien dat het op persoonlijk vlak helemaal niet goed gaat met de superster. Als hij doorbreekt met Levels droomt hij er nog van om ‘zo lang mogelijk’ de wereld over te reizen en te spelen voor zijn fans. Jaren later is een totaal andere Avicii te zien. Hij ervaart waanzinnig veel stress voor zijn optredens, komt in ziekenhuizen terecht, omdat zijn lichaam faalt, maar wordt door de mensen om hem heen toch het podium opgestuurd. Er werd zelfs gevreesd dat ook Avicii zou toetreden tot de ‘Club van 27’, artiesten zoals Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse overlijden allemaal op 27-jarige leeftijd.

Wat dat betreft is Avicii True Stories een schokkende documentaire, die een zeer persoonlijke kant van Bergling laat zien. Door muzikanten die met hem werkten aan hits wordt hij omschreven als de Bach van deze tijd, vanwege zijn muzikale genialiteit. Zijn managers zien alleen maar het geld dat aan Avicii te verdienen is en dat bracht hem aan de rand van de afgrond, zo is te zien Avicii True Stories.

Update 27 maart: het is duidelijk geworden wanneer Avicii True Stories op Netflix verschijnt. Vanaf 31 maart zal zijn docu te zien zijn bij de streamingdienst, zo ontdekten wij. Lang hoeft er dus niet meer op de release van Avicii True Stories op Netflix gewacht te worden. De documentaire werd in de bioscoopversie afgesloten met een twintig minuten durende compilatie van de grootste hits van Avicii, terwijl hij draait op Ibiza. Het is nog niet bekend of deze twintig extra minuten straks ook op Netflix te zien zullen zijn.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?