Verwijderalarm

Verwijderalarm: Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist vertrekken

Een grote klap, want de Marvel-series op Netflix verdwijnen. Met The Defenders had Netflix een eigen Marvel-reeks, maar sinds de lancering van Disney+ wordt hieraan getrokken. Nu is het moment daar. Op 1 maart zullen alle series wereldwijd van Netflix verdwijnen.

Daredevil opende Hell’s Kitchen

Zo komt er een einde aan Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron First, The Defenders én The Punisher. Het avontuur begon in april 2015, toen Daredevil het licht zag op Netflix. Origineel was het de bedoeling dat de vier Defenders van Hell’s Kitchen allemaal één eigen seizoen zouden krijgen, gevolgd door een afsluitend seizoen waarin ze samen kwamen. Het liep allemaal wat anders.

Extra seizoenen én extra personage

De series werden een succes en zo kwamen er al snel meerdere seizoenen. Daredevil en Jessica Jones krgen zelfs drie seizoenen, Iron Fist en Luke Cage twee. Na het verschijnen van The Defensers werd er ook nog besloten om The Punisher – die we leerden kennen in Daredevil seizoen 2 – een eigen serie te geven. Ook het personage gespeeld door Jon Bernthal kreeg uiteindelijk twee seizoenen.

Series ondanks succes gestopt

In 2019 werden de series vervolgens allemaal gecanceld. Niet omdat de cijfers tegen vielen, maar simpelweg omdat Marvel én Disney andere plannen hadden. Disney+ werd gelanceerd waar alle titels van Marvel op verzameld werden. Zo was het wachten op het moment dat de Marvel-series op Netflix zouden vertrekken. Abrupt is het nu zover.

Per maart is het klaar op Netflix…

Netflix heeft nu namelijk bekendgemaakt dat vanaf 1 maart 2022 alle series van Marvel wereldwijd zullen verdwijnen. Eén ding is zeker, ze zullen ook niet meer terugkeren. Wel is de verwachting dat ze spoedig op Disney+ te zien zullen zijn, alleen hiervoor is nog geen datum van bekendgemaakt.

… maar wel nieuwe seizoenen?

Waar het een domper is voor Netflix, zijn fans van de series wel hoopvol dat de overgang naar Disney+ de aanzet kan zijn voor nieuwe seizoenen. Personages waren namelijk recent al in andere films en series te zien. Zo dook Dardevil op in Spider-Man: No Way Home en Wilson Fisk aka Kingpin in de serie Hawkeye. Over nieuwe seizoenen of series heeft Marvel nog niets bekendgemaakt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?