Laatste nieuws over Netflix Virgin River

Virgin River-maker deelt echte reden achter tragische verhaallijn Mel

De makers van Virgin River deden in het vijfde seizoen iets waarmee ze de harten braken van heel veel kijkers van het programma. Gehoopt werd dat Mel en Jack eindelijk ouders zouden worden van een kindje, maar het mocht niet zo zijn. In plaats daarvan kreeg Mel een miskraam en bleven zij en Jack gebroken achter. Een hartverscheurend verhaal, maar wel eentje die volgens showrunner Patrick Sean Smith nodig was. Spijt heeft hij dan ook niet van zijn keuze. Hij vertelt er uitgebreid over in een interview.

Hoge verwachtingen

Aan de start van het vijfde seizoen van Virgin River zag het er eindelijk een keer goed uit voor Mel en Jack. Zo was Mel zwanger en verloofd met Jack. Wie echter een seizoen vol hoogtepunten had verwacht, kwam bedrogen uit. Terwijl Mel tijdens de bosbranden in de weer was om iedereen een handje te helpen, kreeg ze een miskraam. Dat was niet voor het eerst, want het overkwam haar eerder ook al met haar toenmalige partner Mark. Ondanks dat het een zeer emotioneel moment was, denkt showrunner Patrick Sean Smith dat de serie deze kans moest grijpen om dieper in te gaan op de moeilijkheden omtrent vruchtbaarheid.

Moest gebeuren

“Het was een kans om niet voorbij te gaan aan een belangrijke gebeurtenis die het karakter van Mel gemaakt heeft zoals ze is. Het voelde als iets wat we verder moesten onderzoeken”, geeft Smith toe in een interview met Glamour. “Het voelde als een organische manier om het ter sprake te brengen. De afgelopen seizoenen werden sterk bepaald door haar trauma en door zijn trauma en het is nu een gedeeld trauma. We zien nu dat dit koppel zich samen een weg door het verlies heen worstelt. Dat is mooi, omdat het iets was wat letterlijk haar vorige huwelijk verwoestte.”

“Mel en Mark konden de trauma’s van de voortplantingsproblemen die ze meemaakten niet overleven. Het doet me goed om te zien hoe Mel en Jack zich staande houden in dezelfde situatie en juist alleen maar dichter naar elkaar toegroeien. Het voelde als de reden waarom ik dit moest doen. Het geeft ze zoveel meer diepte en meer liefde”, zo meent Sean Smith.

Mel Jack Virgin River

Miskraam

De miskraam werd op beeld gebracht door een scene te tonen waarin te zien was dat er bloed in de onderbroek van Mel zat. Ze koppelde zichzelf vervolgens snel aan een echoapparaat waarna duidelijk werd dat er geen hartslag meer was. Een hartverscheurend moment. “Het netwerk deinsde er niet voor terug. Ik denk dat je je altijd afvraagt of er misschien een zachtere manier is om iets traumatisch te laten zien, maar tegelijkertijd konden we niets bedenken wat zo belangrijk is voor de serie als dit. We wilden altijd benadrukken wat er met haar gebeurde op dat moment. Dit was een kans om te laten zien waar een vrouw op zo’n moment doorheen gaat. En als je het dan doet, doe het dan volledig.”

Kerstafleveringen

Het vijfde seizoen was met de miskraam van Mel ook meteen een zeer emotioneel seizoen. Nu mogen we ons opmaken voor twee speciale kerstafleveringen waarin het er anders aan toe zal gaan. De zoektocht naar de biologische vader van Mel gaat verder, maar drama blijft Jack en Mel in de twee afleveringen even bespaard. De afleveringen zijn vanaf 30 november te zien op Netflix.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Virgin River seizoen 6 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

➡ Niets missen van Virgin River? Volg deze Facebook groep!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?