Laatste nieuws over Netflix

Volgend meesterwerk Scorsese wordt gelanceerd op Netflix

The Irishman, een nieuwe film van Martin Scorsese, wordt exclusief gelanceerd op Netflix. Aanvankelijk was het de bedoeling dat deze nieuwe film van de regisseur ‘gewoon’ in de bioscoop zou verschijnen, maar Netflix heeft volgens Indiewire de wereldwijde streamingrechten gekocht.

Martin Scorsese

Martin Scorsese is een wereldberoemde filmregisseur. Hij won meer dan tachtig filmprijzen, waaronder een Oscar voor het regisseren van The Departed. Andere films die door hem zijn geregisseerd zijn bijvoorbeeld Taxi Driver, Shutter Island en The Wolf of Wall Street.

Voor zijn films werkte de Amerikaan met Siciliaanse achtergrond samen met grote namen uit Hollywood. De laatste jaren was bijvoorbeeld Leonardo DiCaprio geregeld in zijn films te zien, zoals bij The Wolf of Wall Street en The Departed. Maar Scorsese werkte ook met Robert De Niro. Het resulteerde in succesvolle films als Taxi Driver, Goodfellas en Casino. Genoeg werk van Scorsese is ook terug te vinden in de Netflix Film Top 100. Het werk van Scorsese lijkt dus haast een garantie voor succes.

The Irishman op Netflix

The Irishman wordt een Netflix Original Film en moet dus het volgende succes van Scorsese worden. Voor deze film is weer voor Robert De Niro gekozen als hoofdrolspeler. Ook Al Pacino en Joe Pesci moeten te zien zijn in The Irishman. Aanvankelijk zou deze misdaadfilm uitgebracht worden door Paramount Pictures, maar de filmstudio verkeert in zwaar financieel weer. “De film is riskant, en Paramount is niet in de positie om risico’s te nemen. Op deze manier kan hij het project uitvoeren zoals hij wil”, vertelde een ingewijde tegenover Indiewire. Van Netflix is het bekend dat er veel vrijheid en mogelijkheden geboden worden. Zodoende werd een akkoord over de wereldwijde streamingrechten overeengekomen. The Irisman verschijnt daardoor niet in de bioscoop.

The Irisman wordt een gangsterfilm, waarbij Robert De Niro Frank ‘The Irishman’ Sheeran speelt. The Irisman is gebaseerd op het boek van schrijver Charles Brandt I Heard You Paint Houses. De gangsterfilm gaat over de moord op Jimmy Hoffa (Al Pacino). Hoffa was een vakbondsleider met connecties met de maffia. Hij verdween in 1975 onder mysterieuze omstandigheden en er is nooit precies duidelijk geworden wat er is gebeurd met Hoffa. Frank Sheeran raakte betrokken bij de maffia én was bevriend met Hoffa. Voor The Irisman wordt De Niro een stuk jonger gemaakt, om de rol van Sheeran te kunnen spelen. Hiervoor wordt een speciale techniek gebruikt, zoals ook is gedaan in The Curious Case of Benjamin Button. The Irisman wordt in 2019 op Netflix verwacht.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?