Vooruitblik

Vooruitblik Shooter seizoen 2 op Netflix

De première van Shooter seizoen 2 op Netflix is nabij. Nadat de serie in Amerika dinsdag al werd hervat, zorgt Netflix er voor dat er in Nederland één dag later – op 19 juli – naar het vervolg van Shooter gekeken kan worden. Een recap en een preview is na maanden zonder Shooter wel zo handig.

Boek, film, serie

Het verhaal van Shooter is ontstaan in 1993, toen schrijver Stephen Hunter het boek Point of Impact publiceerde. In 2007 werd dit boek verfilmd en werd uitgebracht als Shooter, met Mark Wahlberg in de hoofdrol. Het grootste succes lijkt nu de serie Shooter te zijn.

Het boek van Hunter was niet helemaal verzonnen. Het was lichtjes gebaseerd op de legendarische marinier Carlos Hathcock, een Amerikaanse oorlogsheld na de Vietnamoorlog. In het boek en in Shooter is Carlos Hathcock Bob Lee Swagger. Tijdens de oorlog heeft Bob Lee een indrukwekkende reputatie opgebouwd als scherpschutter van de marine. Zijn bijnaam luidt niet voor niets The Nailer en als hij terugkeert naar de Verenigde Staten wordt hij onthaald als held.

Met zijn vrouw Juli en Mary geniet hij van het leven. Hoewel hij inmiddels veteraan is, blijft het jagen een hobby van Swagger. Regelmatig trekt hij dan ook de bossen in om te jagen. Als zijn voormalige commandant Isaac Johnson plotseling op de stoep staat verandert het leven van Bob Lee. Johnson is inmiddels werkzaam bij de Secret Service en hij wil dat Swagger hem helpt om een aanslag op de president van Amerika te verijdelen. Het blijkt een samenzwering, om Bob Lee Swagger voor de aanslag op te draaien. Het eerste seizoen van Shooter stond daarna in het teken van het zuiveren van de naam van Bob Lee.

Vooruitblik Shooter seizoen 2

Woensdag wordt Shooter seizoen 2 geopend op Netflix en het is duidelijk dat het vervolg voldoende spanning in zich zal hebben. Hoewel Swagger in seizoen 1 is geslaagd in zijn missie, liggen er in seizoen 2 nieuwe gevaren op de loer. In het nieuwe seizoen zien we bekende gezichten terug. Uiteraard zijn Bob Lee en zijn vrouw Julie en dochter Mary weer van de partij. Hetzelfde geldt voor FBI-agente Nadine Memphis. In het eerste seizoen werd al regelmatig gerefereerd aan Solotov, maar in seizoen 2 lijkt hij pas echt een vijand voor Bob Lee te worden.

In de trailer van Shooter seizoen 2 is bijvoorbeeld te zien dat Swagger geëerd wordt voor zijn diensten voor de Verenigde Staten. Dit lijkt een dramatische wending te nemen als er beschietingen zijn. Is Swagger opnieuw slachtoffer geworden van een samenzwering? Is het terrorisme, of is het moord? Feit is dat Bob Lee en zijn naasten nog altijd niet veilig zijn en dus zal de strijd ook in seizoen 2 weer hevig zijn. Shooter seizoen 2 is vanaf 19 juli iedere woensdag op Netflix te zien met een nieuwe aflevering. Bekijk hieronder de terug- en vooruitblik (in één video).

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?