Laatste nieuws over Netflix

Waar zijn Dave Kroupa en Liz Golyar uit Lover, Stalker, Killer nu?

Heb jij de bizarre truecrime-documentaire Lover, Stalker, Killer al gezien op Netflix? Als je dit artikel aangeklikt hebt, dan waarschijnlijk wel. Maar hoe zou het nu gaan met Dave Kroupa (het slachtoffer) en Liz Golyar (de dader)? Een overzicht waar iedereen uit Lover, Stalker, Killer nu is.

Lover, Stalker, Killer

We zullen je eerst (misschien ten overvloede) het plot van Lover, Stalker, Killer eventjes uitleggen. In 2012 had Dave Kroupa, automonteur van beroep, net een langlopende relatie achter de rug en wilde hij graag zijn romantische leven weer oppakken. Online ontmoette hij Liz Golyar, waarna Cari Farver in zijn leven kwam toen haar auto gerepareerd moest worden. Deze twee alleenstaande moeders hielpen hem op allerlei manieren om uit zijn schulp te kruipen. Zijn tweede kans op romantiek verwerd echter al snel een verwrongen driehoeksverhouding vol intimidatie, digitaal bedrog en moord. Dit alles wordt in de docu besproken, en… je raadt het al, het betreft hier een waargebeurd verhaal.

Cari Farver

We kunnen er niet omheen: we zullen eerst het lot van Cari Farver moeten bespreken. Ze is namelijk overleden. In de lente van 2015 had ze al tweeënhalf jaar geen teken van leven gegeven, waarna detective Ryan Avis van de Pottawattamie County Sheriff’s Office en sergeant Jim Doty. Zij kwamen er uiteindelijk achter dat Golyar Farver vermoord had, waarna ze zich online voorgedaan had als haar slachtoffer om haar sporen uit te wissen. Bovendien had Golyar haar éígen huis in de fik gezet en af laten branden, terwijl haar huisdieren nog binnen waren…

Waar is Liz Golyar nu?

Liz Golyar werd opgepakt en veroordeeld voor moord, waarna ze op 22 december 2016 levenslang achter de tralies werd gezet. Openbaar aanklager Brenda Beadle liet weten: “Ik heb heel wat zaken voorbij zien komen in mijn leven, maar dit was toch wel de allerduisterste. Veel moorden zijn duister, maar deze was zo bizar dat het bijna ongeloofwaardig werd.” Golyar slijt haar leven anno 2024 in de Nebraska Correctional Facility for Women. De vrouwengevangenis van Nebraska dus. Ze maakt geen kans op vervroegde vrijlating.

Waar is Dave Kroupa nu?

Dave Kroupa is in Lover, Stalker, Killer degene die het verhaal vertelt. Hij is best ‘beroemd’, maar heeft het stiekem wel gehad met alle aandacht. Daarom leidt Kroupa momenteel een teruggetrokken leven en beschikt hij over geen enkel profiel op welk socialmediaplatform dan ook. Althans: hij is wel te vinden op LinkedIn en zijn (mogelijke) profiel daar duidt erop dat hij een eigen bedrijfje heeft in de ‘Omaha Metropolitan Area’, het grootstedelijk gebied van Omaha, officieel bekend als de Omaha-Council Bluffs in het Amerikaanse midwesten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?