Laatste nieuws over Netflix

Waarom ook seizoen 5 van Queen of the South spectaculair gaat worden

Op 1 juli 2020 verraste Netflix zijn gebruikers door niet alleen seizoen 3, maar ook seizoen 4 van Queen of the South tegelijkertijd in het aanbod te zetten. Inmiddels zijn kijkers van de bloedstollende misdaadserie het er wel over eens dat het weer twee seizoenen om van te watertanden waren. En voor seizoen 5 gaat dat absoluut ook gelden; dit is waarom.

Let op: dit bericht bevat spoilers over seizoenen 3 en 4.

Rechter Lafayette

Seizoen 4 werd afgesloten in stijl: met harde actie, bruut geweld en veel moorden. Dat betekent echter absoluut niet dat de verhaallijnen daarmee ook koud zijn gemaakt. In tegendeel: de wraakacties van hoofdrolspeelster Teresa Mendoza en haar rivalen openen deuren naar nieuw spektakel in Queen of the South.

Ongetwijfeld zal ook de corrupte en gehate rechter Cecil Lafayette weer centraal staan. Doordat zijn smerige zaakjes aan het licht werden gebracht is hij de macht die bij zijn hoge functie kwam kijken nu kwijt, maar ongetwijfeld zint Lafayette op nieuwe wraak nadat zijn ‘mannetje’ agent Randall mee werd getrokken in een brandende auto, door de geliquideerde Javier. Bovendien trof Lafayette zijn eigen zoon Davis, die zichzelf van het leven had beroofd, aan. Als de (voormalige) rechter zijn verdriet om de dood van Davis omzet in woede en wraakgevoelens, staat Teresa en co nog een hoop te wachten.

Teresa breidt uit

Maar natuurlijk zit Teresa zelf ook absoluut niet stil. Zo sloot ze in de slotepisode van seizoen 4 definitief een deal met de gevreesde Russische drugsbaas Kostya. Binnen het team van Teresa leven er al twijfels, aangezien Kostya the real deal is. Als dat maar goed gaat..

Verder heeft Boaz nog altijd zijn handen vol aan een onstuimig Miami, terwijl Teresa stiekem al droomt van het overnemen van de volgende stad: na onder meer Miami, Dallas en Atlanta moet nu New York in haar drugsstal komen.

Fan favourite James keert terug

De makers van Queen of the South wilden James eigenlijk ook in seizoen 4 hebben, maar de acteur die hem vertolkt had het te druk met andere dingen. Gelukkig gaat de fan favourite in seizoen 5 wel weer zijn opwachting maken, want in de allerlaatste seconden van seizoen 4 zien we hoe hij – volledig onverwachts – zwaar gewond bij Teresa aan komt gescheurd. We kunnen al verklappen dat James ondanks zijn verwondingen gaat overleven, en weer een prominente rol in Queen of the South seizoen 5 gaat oppakken. En hij had gelijk een duidelijke boodschap voor La Patrona: “Ze komen achter je aan!”

Voor antwoorden op vragen als ‘gaan Teresa en James weer terug samen komen op liefdesgebied?’ moeten we nog even geduld hebben: seizoen 5 werd al in de zomer van 2019 besteld door USA Network, maar door de coronacrisis is er een flinke vertraging bij komen kijken. In 2021 mogen we Queen of the South seizoen 5 verwachten, en hoewel er nog veel onduidelijk is, durven we één ding wel met zekerheid te zeggen: ook dit seizoen wordt weer smullen geblazen!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?