Laatste nieuws over Netflix

Wanneer komt New Amsterdam seizoen 3 op Netflix?

Wanneer komt New Amsterdam seizoen 3 op Netflix? Netflix slaagde er zeer verrassend in om de eerste twee seizoenen van New Amsterdam naar zijn streamingdienst te halen. De ziekenhuisserie was eerder al te bekijken in de Verenigde Staten en werd in Nederland uitgezonden bij NET5. De grote vraag is nu of en wanneer we het derde seizoen van New Amsterdam op Netflix mogen verwachten. Want we moeten al meer dan een jaar wachten.

Ziekenhuisserie

New Amsterdam ging in 2018 van start en is gebaseerd op het boek Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital. Centraal staat Dr. Max Goodwin die er alles aan doet om medisch directeur te worden. Hij wil een van de oudste ziekenhuizen van Amerika hervormen door een halt toe te roepen aan bureaucratie. Het duurt niet lang tot Goodwin tegen heilige huisjes inschopt. Hij doet alles om de levens van zijn patiënten te redden.

Wanneer komt New Amsterdam seizoen 3 op Netflix?

Wanneer komt New Amsterdam seizoen 3 op Netflix? Het goed nieuws is dat al langere tijd duidelijk is dat er nog meerdere seizoenen gemaakt worden. Toen het tweede seizoen van de reeks werd uitgezonden, werd bekendgemaakt dat er in ieder geval nog drie nieuwe seizoenen volgen. Het wachten op seizoen 3 én seizoen 4 duurden niet lang in de Verenigde Staten, want deze gingen in 2021 al van start. Daarom was er hoop voor een snelle release op Netflix. Het pakt voorlopig anders uit.

Het is namelijk nog altijd onduidelijk hoelang we moeten wachten op het derde seizoen van New Amsterdam op Netflix. Series die de streamingdienst extern aankoopt komen vaak met een tussenpauze van een jaar. Door de pandemie zijn alle schema’s echter omgegooid. Februari 2022 was logisch geweest, maar het is dus anders gelopen. Kijk je naar de tussenpauze van seizoenen, dan heb je twee richtdata. Seizoen 2 begon in september 2019 en eindigde in april 2020. Met de release van februari 2021 op Netflix, zou je dus anderhalf jaar vanaf de start en een tiental maanden vanaf het einde kunnen rekenen. Seizoen 3 begon in maart 2021 en eindigde in juni 2021. Dit brengt in beide gevallen dus de zomerperiode van 2022. Voorlopig is het echter slechts een aanname. Uiteindelijk moesten we nog een jaar langer wachten, maar is het 1 juni 2023 zover.

Ondertussen aan de slag met een soortgelijke titel? Denk eens aan Chicago Med en de documentaireseries Lenox Hill en The Surgeon’s Cut.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als New Amsterdam seizoen 3 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?