Laatste nieuws over Netflix

Wat de hartaanval van Bob Odenkirk betekent voor Better Call Saul

Acteur Bob Odenkirk kreeg onlangs plotseling te maken met een hartaanval, die hij gelukkig overleefde. Wél kon hij natuurlijk eventjes niets betekenen voor de hitserie Better Call Saul, waarin hij de rol van Saul Goodman vertolkt. Inmiddels is Odenkirk echter teruggekeerd op de set!

Back in business!

Via Twitter maakt de acteur bekend: “Aan de slag voor Better Call Saul! Ik ben zo blij om hier weer te zijn, om dit leven te leven… omringd met fijne mensen. Overigens, deze ‘make-up-pro’ is hard bezig om me wat minder lelijk te maken voor het filmen!” Odenkirk is dus weer up-and-running, al mogen we aannemen dat hij eerst een aangepast programma zal volgen, aangezien hij nog altijd herstellende is.

De crew van Better Call Saul probeerde de afgelopen tijd zo goed en kwaad als het ging te dealen met het wegvallen van Odenkirk. De camera’s bleven draaien, al kon de hoofdrolspeler dus eventjes geen rol van betekenis spelen. Volgens uitvoerend producent Thomas Schnauz werden er alsnog scènes opgenomen, maar dan zonder ‘Saul’ zelf. De seriemakers moesten natuurlijk ook wel, want seizoen 6 van de serie staat nog altijd op de rol voor een release in (de beginmaanden) van 2022.

Wordt de premièredatum gehaald?

Stiekem vraagt Schnauz zich echter wel een beetje af of de geplande premièredatum gehaald kan worden. Aan Den of the Geek vertelt hij: “Ik weet het eigenlijk niet… Eerst kregen we te maken met vertraging door Covid-19 en daar kwam Bobs hartaanval bovenop, dus al sla je me dood; ik durf niet te zeggen wanneer de nieuwe afleveringen klaar zijn. Wat ik wél weet is dat de productie rustig voortkabbelt, alles gaat zijn gangetje.”

Wat heeft Schnauz in de afwezigheid van Odenkirk gedaan? “Vooral scènes gedraaid zonder Bob. Ik heb aflevering 607 afgerond en ben vervolgens aan de slag gegaan met aflevering 611. Nu wacht ik op de data voor het regisseren van aflevering 11.”

Begin 2022

Wat dit alles te betekenen heeft voor de releasedatum van seizoen 6 van Better Call Saul is nog volstrekt onbekend. AMC zou de dertien afleveringen op kunnen delen in twee stukken, in de geest van La Casa de Papel met seizoen 5 deel 1 en 2. Vooralsnog mikken de seriemakers op ‘begin 2022’ voor de terugkeer van Saul op de buis, maar hier kan natuurlijk nog verandering in komen. Begint AMC met het uitzenden van nieuwe afleveringen, dan kunnen we die ook op Netflix verwachten middels een wekelijkse release.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?