Laatste nieuws over Netflix

Wie is Brian Dennehy uit The Blacklist?

Wie is Brian Dennehy uit The Blacklist? In de laatste aflevering van het zevende seizoen van The Blacklist is in de title card aandacht geschonken aan Brian Dennehy. De acteur overleed in april op 81-jarige leeftijd. Maar wat was zijn rol precies in The Blacklist?

Brian Dennehy uit The Blacklist

In de finaleaflevering van The Blacklist seizoen 7 zit een eerbetoon verwerkt aan Brian Dennehy. De acteur, die in zijn carrière onder meer een Golden Globe in de wacht sleepte, overleed op woensdag 15 april op 81-jarige leeftijd op natuurlijke wijze. Daarmee ging een groot acteur verloren.

Dennehy werd bekend vanwege zijn rol in First Blood in 1982. Daarna ging het hard en werd zijn CV spoedig aangevuld met heel wat films, waaronder Gorky Park, Cocoon, Presumed Innocent, Romeo + Juliet en zelfs als stemacteur in Ratatouille.

Dominic Wilkinson

De laatste jaren was Brian Dennehy vooral bekend vanwege zijn rol in The Blacklist. De acteur vertolkte daarin Dominc Wilkinson alias Dom. Dennehy was sinds het derde seizoen te zien in The Blacklist. Hij speelde de grootvader van Liz en de vader van Katarina Rostava. Met een speciale title card is in The Blacklist seizoen 7 aflevering 19 afscheid genomen van de acteur. In die aflevering was Dennehy ook voor het laatst te zien.

Brian Dennehy eerbetoon

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?