Laatste nieuws over Netflix

Wie is Karen Reuter uit eerbetoon Orange is the New Black?

Wie is Karen Reuter uit de eerbetoon van Orange is the New Black? In de twaalfde aflevering van het slotseizoen van de reeks staat aan het eind van de aflevering de tekst: ‘In loving memory of Karen Reuten’. Alhoewel ze nooit een rol heeft gespeeld in de serie, heeft Reuter achter de schermen wel een onmisbare rol gespeeld. Ze was namelijk makeup artist voor de cast en crew.

Karen Reuter bij Orange is the New Black

In de voorlaatste aflevering van het slotseizoen van Orange is the New Black valt een ter nagedachtenis aan Karen Reuter te lezen. De laatste jaren heeft zij een belangrijke rol gespeeld voor Orange is the New Black. Reuter was namelijk seizoenen lang makeup artist voor de serie en werd later zelfs als afdelingshoofd van de makeup-afdeling aangesteld. Liefst dertig jaar was ze actief in het vak en naast OITNB staan ook onder andere Pee-wee’s Playhouse, The Sopranos, Step Up 3D en Project Runway op haar CV.

Overlijden Karen Reuter

In januari 2019 werd helaas duidelijk dat Karen de strijd tegen kanker had verloren. Op 62-jarige leeftijd kwam Reuter te overlijden. Toentertijd plaatsten verschillende castleden van OITNB al iets op social media. In het slotseizoen besloten de makers om Reuter nogmaals te eren door een aflevering aan Karen op te dragen. Karens dochter Simone Fabbo schrijft daarover op Instagram: “Bedankt Orange is the New Black om een hele aflevering op te dragen aan de ter nagedachtenis van mijn moeder. Voor wie niet weet wat mijn moeder deed, ze was een makeup artist bij de show totdat ze zich heel ziek begon te voelen afgelopen september.”

“Orange is the New Black was haar familie als ze niet thuis was. Haar verlies heeft niet alleen impact gehad op haar familie en vrienden, maar ook op iedereen met wie ze werkte op de set. Dit eerbetoon aan haar leven maakt haar naam niet alleen onsterfelijk, maar geeft anderen ook de mogelijkheid om te zien wie ze was en te ontdekken wat een prachtige vrouw, artist en moeder ze was. Mijn moeder was een coole vrouw en het is hartverwarmend om te horen wat voor een geweldige impact ze heeft gehad op anderen.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?