Laatste nieuws over Netflix

Young Wallander aangekondigd door Netflix

Kurt Wallander kennen we maar al te goed, maar vooral als de oude en nukkige rechercheur. Nu komt er een nieuwe serie van het personage en wil van zijn jongere jaren. Netflix heeft daarvan de eerste teaser gelanceerd.

Twee versies van Wallander

De boeken van Henning Mankell zijn al twee keer verfilmd. Dat begon in 2005 met de Zweedse versie, waarin Krister Henriksson de hoofdrol vertolkte. Drie jaar later maakte de BBC een Britse versie, die wel zich eveneens afspeelde in het Zweedse Ystad. Ditmaal was Kenneth Branagh het gezicht van de reeks. Al worden deels dezelfde verhalen verteld, toch kun je allebei de series kijken. Zo is het einde bijvoorbeeld compleet anders van de reeksen.

Een piepjonge Kurt

Netflix komt nu met een nieuwe reeks rondom Kurt Wallander, maar dan wel met een echte prequel. We keren namelijk terug naar de jonge jaren van Kurt, toen hij nog een twintiger was. Hij kampt met schuldgevoelens, omdat hij een tiener niet heeft weten te redden bij een gruwelijke aanval. Terwijl hij worstelt met zijn gevoelens, moet hij ook nog een zaak zien op te lossen. Adam Palsson vertolt Wallander, we kennen hem van onder meer The Bridge. Andere acteurs zijn Richard Dillane en Leanne Best. Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen en komt op 3 september op Netflix.

Bekijk de teaser van Young Wallander

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?