Laatste nieuws over Netflix

Adam Sandler gaat vier film-Originals maken

Netflix OriginalsNetflix heeft met Adam Sandler een topacteur weten te strikken om een aantal films te gaan maken. De streamingdienst maakt steeds meer werk van de Netflix Originals, waarvan er tot dusver vooral series en documentaires verschenen. Eerder deze week werd al bekend dat met Crouching Tiger: Hidden Dragon de eerste bioscoopfilm zal worden gemaakt.

Filmmarkt veroveren

Met het aantrekken van Adam Sandler, onder meer bekend van Deuce Bigalow: Male Gigolo, Mr. Deeds, Grown Ups, Big Daddy en Happy Gilmore, maakt Netflix duidelijk dat de VOD-dienst de aanval op de filmindustrie echt wil gaan openen. Het televisielandschap is in de afgelopen jaren mede door de komst van de streamingdienst op z’n kop gezet, maar de filmmarkt is nog een aparte sector. Netflix wil nu gaan bewijzen dat het niet uitmaakt als films te gelijktijdig zowel in de bioscoop als op een streamingdienst als Netflix verschijnt. De kijker krijgt hierdoor juist de keuze.

Vier films

De komende jaren zullen er minimaal vier films verschijnen, waarbij acteur Sandler een hoofdrol zal gaan vertolken. De eerste film zal al in 2015 gaan verschijnen, zo meldt Variety. De verwachting is dat alle vier de films komedies zullen worden. Er is door Netflix voor Sandler gekozen, omdat hij bij het gros van de abonnees in de smaak valt. Voorlopig is hij ook zijn geld waard geweest, want de films waar Sander in speelden hebben ruim drie miljard euro opgebracht. Veel van de films staan ook in Netflix aanbod in Nederland.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?