Laatste nieuws over Netflix

Netflix gaat nu ook filmstrijd aan met Hollywood

Netflix logo vernieuwdNetflix komt volgend jaar weer met een primeur, want er wordt momenteel gewerkt aan de eerste bioscoopfilm. Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend zal in augustus 2015 verschijnen op Netflix en daarnaast ook worden uitgezet bij Imax-bioscopen. De New York Times brengt dit nieuws vannacht naar buiten.

De afgelopen jaren werkt Netflix al hard aan haar eigen Originals. Dit gaat over het algemeen om series, zoals House of Cards, Orange is the New Black en Fargo, en documentaires zoals Print the Legend. Nu gaat de streamingdienst ook werk maken van films. Daarmee wordt een eerste aanzet gegeven aan een koerswijziging in Hollywood, dat is in ieder geval de hoop van Ted Sarandos.

Wereld niet instorten

“Ik hoop dat de filmmakers met deze stap gaan zien dat de wereld niet gelijk zal instorten als een film ook direct op Netflix te zien is.” De directeur van Netflix wil doorbreken dat bioscoopfilms pas maanden of soms jaren later beschikbaar zijn voor video-on-demanddiensten. Door zowel op Netflix te verschijnen als in de bioscopen kan bekeken worden wat de wederzijdse effecten zijn. “Voor de kijkers is het twee volledig verschillende ervaringen. Vergelijk het met een voetbalwedstrijd. Dat is toch totaal anders als je thuis op de bank kijkt of zelf in het stadion zit.”

Aanval op systeem

Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend is een vervolg op de eerste film uit 2000: Crouching Tiger, Hidden Dragon. Dit is weer afgeleid van de Crane-Iron serie van de Chinese schrijver Wang Dulu. Media-analist Rich Greenfield laat in de New York Times ook zijn licht schijnen over de nieuwe primeur. “Dit is duidelijk een aanval op het huidige systeem. Het is de strijd van het businessmodel van de filmindustrie tegenover de wensen van de consument. Netflix is er al in geslaagd om de televisie-industrie te veranderen. Nu is filmland aan de beurt.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

2 Reacties