Laatste nieuws over Netflix

Netflix koopt exclusieve rechten film Jadotville

Rol voor Fify Shades acteur Jamie Dornan in Netflix' JadotvilleDat niet alleen series belangrijk zijn voor Netflix wordt steeds meer duidelijk. In augustus zal de eerste bioscoopfilm van de online streamingdienst in première gaan. Daarnaast heeft Netflix nu ook bekend gemaakt dat het de exclusieve rechten voor de film The Siege of Jadotville heeft aangekocht.

De overeenkomst werd gesloten tijdens het internationale filmfestival in Berlijn, Berlinale, dat plaatsvond van 5 februari tot en met 15 februari. In de deal is opgenomen dat Netflix de film Jadotville als eerste mag gaan uitzenden. Na de bekendmaking dat er een bioscoopfilm komt in augustus is dit dus een belangrijke slag voor Netflix op het gebied van films. Jadotville kunnen we volgend jaar, in 2016, op Netflix verwachten. De opnames beginnen in april van dit jaar.

In deze thriller zal er een hoofdrol weggelegd zijn voor  Jamie Dornan, die nu nog in de bioscopen te zien is, met zweepjes en ander erotisch materiaal, in de film Fifty Shades of Grey. In The Siege of Jadotville zal hij een geheel andere rol vertolken, die van de Ierse commandant Pat Quinlan. Het verhaal gaat over de VN-actie in 1961, onder leiding van Quinlan. “Het verhaal over hoe Pat Quinlan zijn manschappen leidde tegen een veel grotere tegenstander, zonder dat er ook maar iemand omkwam, is een van de grote gebeurtenissen uit de 20ste eeuw”, aldus Netflix-manager Ted Sarandos in een persbericht.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?