Laatste nieuws over Netflix

Beste superheldenseries op Netflix

Wat zijn de beste superheldenseries op Netflix? Superhelden zijn nu al een paar jaar ongelooflijk populair, en Netflix heeft heel wat voor je in de aanbieding als superkrachten ook jóúw ding zijn: Marvel, DC én de nodige Originals.  Wij hebben de 20 beste superheldenseries op Netflix voor je op een rijtje gezet!

Het Marvel-tijdperk

Voordat Disney met Disney+, had Netflix een deal met Marvel lopen. De oprichting van Disney+ stak daar dan wel een stokje voor; Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Punisher én The Defenders zijn nog stééds op Netflix te vinden. Ben jij benieuwd in welke volgorde je deze series en hun diverse seizoenen moet kijken? Dan doe je er slim aan om dit artikel erbij te pakken!

DC en Arrowverse

Er zijn óók diverse DC-series te vinden op Netflix: Arrow, The Flash, Supergirl en Legends of Tomorrow. Samen maken deze shows onderdeel uit van de zogenaamde Arrowverse, en ook hier heeft het nogal wat voeten in aarde om de juiste volgorde te kiezen. Vrees niet, ook hier helpen wij je uit de brand. Heb jij niet zoveel met Oliver Queen (Arrow) en zijn maten? Titans en Gotham maken géén onderdeel uit van dit universum, maar zijn ook van DC.

Steengoede Originals

Je hebt Marvel, je hebt DC, maar laten we niet vergeten dat Netflix ook een aantal series onder zijn eigen vlag aanbiedt. Wat bijvoorbeeld te denken van The Umbrella Academy, in onze lijst op de derde plek. En de Noorse serie Ragnarok is eveneens terug te vinden in de top 10.

De Millarworld-deal

Disney+ is een geduchte concurrent van Netflix en beschikt inmiddels over de nodige superheldenseries, zoals bijvoorbeeld The Falcon and the Winter Soldier en WandaVision. Op het hoofdkantoor van Netflix moeten ze gedacht hebben: hier moeten we iets tegenover zetten! De streamingdienst heeft namelijk een deal gesloten met stripboekschrijver Mark Millar. Jupiter’s Legacy staat inmiddels op Netflix en is in onze lijst op de dertiende plek te vinden, maar er is véél meer op komst: een spionageserie, The Magic Order, American Jesus én Supercrooks.

Beste Superhelden op Netflix

Titel IMDb
1. Daredevil 8,6
2. The Punisher 8,5
3. The Umbrella Academy 8,0
4. Jessica Jones 7,9
5. Gotham 7,8
6. The Flash 7,7
7. Titans 7,7
8. Arrow 7,5
9. Ragnarok 7,5
10. Luke Cage 7,3
11. The Defenders 7,3
12. Raising Dion 7,2
13. Jupiter’s Legacy 6,9
14. DC’s Legends of Tomorrow 6,8
15. The Protector 6,7
16. Iron Fist 6,5
17. Wu Assassins 6,5
18. Wolverine 6,4
19. Supergirl 6,2
20. Black Lightning 6,1

De lijst met beste superheldenseries op Netflix wordt met enige regelmaat bijgewerkt, de laatste update is gedaan op 23 mei 2021.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?