Daredevil seizoen 3 op Netflix Nederland

Netflix Originals Serie: Daredevil

Matt Murdock, die als kind blind werd, strijdt overdag als advocaat en ’s nachts als superheld Daredevil tegen de onrechtvaardigheid in Hell’s Kitchen, New York. De serie is verhuisd naar Disney+.

Titel: Daredevil (2 seizoenen)
Bekijk deze serie direct
Genre: Actie
Jaar: 2015 – heden
Duur: 50m
Leeftijd kijkersadvies: 16+
IMDb: 8.8
Toegevoegd op: 18-3-2016
Verwijderd op: 28-02-2022, De serie is verhuisd naar Disney+.

Regisseur: Varieert
Acteurs: Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Eden Henson

Bekijk het volledige aanbod van Netflix

Daredevil is de eerste Marvel-serie op Netflix. De twee partijen hebben een deal om vier avonturenseries te gaan maken als Netflix Originals, daarvan verscheen in het voorjaar van 2015 de eerste. Matt Murdock is blind, maar juist daardoor heeft hij zijn andere zintuigen exceptioneel ontwikkeld. Is hij overdag een advocaat die onschuldige slachtoffers uit de gevangenis wil houden, ’s nachts komt hij zelf in actie tegen het kwaad Als Daredevil.

Vier Marvels op komst

In de komende jaren verschijnen er meer Netflix Originals van de hand van Marvel. A.K.A. Jessica Jones, Iron First en Luke Cage zijn net zoals Daredevil hoofdrolspelers in het klassieke The Defenders. Ze zullen allemaal hun eigen serie gaan krijgen. Daredevil mag dus aftrappen met een seizoen van dertien afleveringen. Alle episodes duren een uur.

Matt Murdock

Matt Murdock heeft zijn bovennatuurlijke gave ‘gekregen’ bij een ongeluk in zijn jeugd. De serie opent ook met dit dramatische moment waarop hij blind wordt, gevolgd door een emotionele bekentenis van de oudere Matt. In het biechthokje vraagt hij om vergiffenis voor wat hij gaat doen. Het is de ‘rustige’ aanloop, waarna de actie zoals we gewend zijn van Marvel al zeer snel volgt. Daredevil is dan ook geboren.

Darevevil – Netflix Original

Al het begin blijkt ook voor de superheld moeilijk, want de volgende ochtend komt hij stram en blauw uit bed. Blijven liggen is geen optie, want hij begint een advocatenkantoor met Foggy Nelson. Met name Murdock wil onschuldigen willen redden van gevangenisstraffen. In de wijk Hell’s Kitchen van New York lopen ze al snel tegen een vreemde zaak aan. Een vrouw wordt wakker, liggend naast een dode man. Ze heeft geen idee wat er is gebeurd, waardoor ze door de politie wordt gezien als de grote verdachte. Het wordt de eerste cliënt voor Murdock en Nelson.

Nachtelijke ninjavariant

Wanneer de zon onder gaat pakt Murdock als Daredevil met zijn eigen handen de echte criminelen aan. Zijn eerste daad is om een groep vrouwen te redden uit een scheepscontrainer, waar hij de mensenhandelaars weet uit te schakelen. Vooral het contrast tussen de overdag zo rustige Murdock en zijn nachtelijke ninjavariant beklijft. Zijn vechtpartijen lopen niet altijd vlekkeloos af, waardoor hij uiteindelijk toch medische hulp nodig heeft. Hij stuit op een verpleegster, die zijn vertrouweling wordt. Claire weet ook als enige dat hij eigen blind is. Uiteindelijk moet Murdock de strijd aan gaan met Wilson Fisk, in Hell’s Kitchen beter bekend als Kingpin. Ze proberen allebei de stad schoon te vegen, maar wel volledig op hun eigen manier. Fisk lijkt op het eerste oog een aardige man, maar blijkt als snel de duivel te zijn. Dat zorgt vanzelf voor een botsing.

Daredevil seizoen 2

Tegen de verwachting in werd er ook een tweede seizoen van Daredevil gemaakt. Niet omdat verwacht werd dat Marvel en Netflix een matige productie zouden presenteren, maar meer omdat vooraf was bepaald dat er van iedere Marvel superheld één seizoen gemaakt zou worden, waarna ze in The Defenders samengevoegd zouden worden. De kijkers waren echter zo enthousiast over Daredevil en later ook Jessica Jones dat besloten werd om een tweede seizoen te produceren.

Vanaf 18 maart is het tweede seizoen van Daredevil te zien op Netflix. Het doel van Matt Murdock is uiteraard opnieuw om de orde te herstellen in zijn geliefde wijk Hell’s Kitchen. Er gaat nog steeds een hoop mis en de oorlog wordt eigenlijk alleen maar heviger. Zeker als The Punisher ten tonele verschijnt. Hij heeft zo zijn eigen opvattingen bij het veiliger maken van Hell’s Kitchen. Het wordt de grootste vijand van Daredevil in seizoen 2.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

2 Reacties