Laatste nieuws over Netflix

Broadchurch-ster vervangt Foy als Queen Elizabeth in The Crown

Na twee seizoenen komt er een einde aan het aandeel van Claire Foy als Queen Elizabeth in The Crown. In het derde en vierde seizoen zal Olivia Colman in de huid van de Britse koningin kruipen.

Broadchurch

Olivia Colman is onder andere bekend van haar rol in Broadchurch. Ze had in deze succesvolle Britse serie een hoofdrol als DS Ellie Miller. Ze speelde in liefst 24 afleveringen van Broadchurch. Behalve Broadchurch speelde Colman in nog meer bekende producties.

Zo had ze bijvoorbeeld een rol in The Night Manager, The Lobster en Locke. Maar ze heeft ook ervaring in andere politieke films. Zo speelde ze ook een rol in The Iron Lady, als Carol Thatcher, de dochter van Margaret Tatcher. Zelfs de rol van Queen Elizabeth is Olivia Colman niet vreemd. In 2012 kroop ze namelijk al eens in de huid van de koningin van het Verenigd Koninkrijk. Destijds in de komische dramafilm Hyde Park on Hudson.

Vier seizoenen The Crown op Netflix

Op 8 december verschijnt The Crown seizoen 2 op Netflix, maar hier zullen er nog zeker twee bijkomen. In het tweede seizoen zal Claire Foy nog gewoon Queen Elizabeth spelen. Foy is mede verantwoordelijk voor het enorme succes van de serie. Ze ontving zelfs meerdere prijzen voor deze rol. Na twee seizoenen zit de rol van Foy er wat The Crown betreft er echter op en dat heeft een logische reden.

Nieuwe Queen

Per seizoen wordt namelijk een levensfase van Queen Elizabeth vertoond. Dit houdt dus ook in dat Queen Elizabeth steeds ouder wordt in The Crown. Aangezien het de bedoeling is dat er jaarlijks een nieuw seizoen van The Crown verschijnt is Foy straks te jong om Queen Elizabeth nog te kunnen spelen. Daarom is er een nieuwe Queen gecast en is Olivia Colman voor deze rol aangewezen. Volgens Variety zal Colman in The Crown seizoen 3 en seizoen 4 Queen Elizabeth spelen. Het is dus direct een bevestiging dat er nog zeker twee seizoenen van The Crown gemaakt zullen worden. Mocht de serie daarna verder gecontinueerd worden, dan zal er voor seizoen 5 van The Crown vermoedelijk weer een nieuwe Queen gezocht worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?