Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Ferry en Famke nemen het heft in handen

De macht van Lupin is voorbij, Ferry Bouman heeft zich gemeld aan het front en is de nieuwe nummer één in de lijst van de 20 Populaire op Netlfix. De lijst is zelden zo overhoop gegooid als deze week, met ook een Nederlands tintje bij de nummer twee.

Lupin wordt opgejaagd

Want Famke Janssen heeft de hoofdrol in Locked In, deze Britse film staat op het podium samen met All the Light We Cannot See. Zo is Lupin in één keer geduikeld naar de vierde stek, om achter zich ook opgejaagd te worden door nieuwkomers Selling Sunset en Voleuses.

Nieuwkomers amper te tellen

De lijst is daarnaast gevuld met nog eens vijf nieuwe films en series, namelijk Till Murder Do US Part, Terzi, Sly, NYAD en Blue Eye Samurai. Zo zijn er heel veel titels gesneuveld die heel lang in de lijst te vinden waren waaronder Liebes Kind.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Ferry de Serie (nieuw)
  • Voordat ‘undercover’ Ferry Bouman een beruchte drugsbaron werd, moest hij vanuit het niets opklimmen binnen de criminele onderbuik van Brabant.
 2. Locked In (nieuw)
  • Een vriendelijke verpleegkundige probeert de geheimen rond de verwondingen van een comapatiënt te achterhalen en ontdekt bittere rivaliteit, ontrouw, verraad en moord.
 3. All the Light We Cannot See (nieuw)
 4. Lupin (-3)
  • Geïnspireerd op de avonturen van Arsène Lupin probeert de galante dief Assane Diop zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.
 5. Selling Sunset (nieuw)
  • De vastgoedmakelaars van de Oppenheim Group verkopen het luxeleven aan rijke kopers in Los Angeles. Er ontstaat meer drama als er een nieuwe makelaar bij het team komt.
 6. Voleuses (nieuw)
  • Twee dieven en vrienden zijn het leven op de vlucht beu. Ze werven de pittige Sam aan om hen te helpen met een laatste klus die anders is dan alle andere die ze ooit hebben gedaan.
 7. Bodies (-5)
  • Vier detectives.Vier tijdlijnen. Eén lichaam. Om de toekomst van Groot-Brittannië te redden, moeten ze eerst de moord oplossen die de loop van de geschiedenis heeft veranderd.
 8. Till Murder Do Us Part (nieuw)
  • Vermoordde Jens Soering de ouders van zijn vriendin in 1985, of was zij de moordenaar? Deze docuserie gaat dieper in op vragen rond de zaak die nog steeds niet beantwoord zijn.
 9. Beckham (-5)
  • Deze docuserie met nooit eerder vertoond beeldmateriaal volgt de razendsnelle opkomst van David Beckham, van een bescheiden start tot wereldberoemd voetballer.
 10. Terzi (nieuw)
  • Een beroemde kleermaker begint aan een trouwjurk voor de verloofde van zijn beste vriend. Maar alle drie hebben ze duistere geheimen die al gauw hun levens op zijn kop zetten.
 11. Sly (nieuw)
  • Hij vond zijn toevlucht toen hij wilde ontsnappen aan een moeilijke kindertijd. Van underdog tot Hollywoodlegende: Sylvester Stallone vertelt in de docu Sly zijn verhaal.
 12. Life on our Planet (-5)
  • De buitengewone reis van het leven om te veroveren, zich aan te passen en te overleven op aarde gedurende miljarden jaren komt tot leven in deze baanbrekende documentaireserie.
 13. Get Gotti (-10)
  • Deze docuserie van de makers van ‘Fear City’ volgt de strijd van de FBI om de beruchte maffiabaas John Gotti op te pakken, en belichte beide kanten van het verhaal.
 14. NYAD (nieuw)
  • Atlete Diana Nyad gaat op haar zestigste op pad om een bijna onmogelijke levensdroom te verwezenlijken: van Cuba naar Florida zwemmen over meer dan 100 mijl open oceaan. Dit is het waargebeurde verhaal van NYAD.
 15. Pain Hustlers (-10)
  • Een blutte maar ambitieuze alleenstaande moeder krijgt een kans in de farmaceutische verkoop. Hoe ver zal ze gaan om van een krachtige nieuwe pijnstiller een succes te maken?
 16. The Fall of the House of Usher (-7)
  • Deze verontrustende serie, gebaseerd op het werk van Edgar Allen Poe, volgt een familiedynastie die instort wanneer de erfgenamen op mysterieuze wijze beginnen te overlijden.
 17. Blue Eye Samurai (nieuw)
  • Een jonge krijger droomt van wraak op diegenen die haar tot paria maakte tijdens de Edo-periode in Japan en laat een spoor van bloed achter op weg naar haar lotsbestemming.
 18. Het Gouden Uur (-6)
  • Na een terroristische aanslag in Amsterdam gaat een rechercheur van Afghaanse komaf in een race tegen de klok op zoek naar de daders, die mogelijk oude vrienden van hem zijn.
 19. Shameless (-8)
  • Deze dramedy, gebaseerd op een Britse serie, draait om broers en zussen in een disfunctioneel gezin in Chicago met een vader die alcoholist is.
 20. Élite (-4)
  • Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?