Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Ferry laat zich niet kisten door Robbie en The Killer

Ferry de Serie staat voor de tweede week op rij bovenaan De 20 Populaire op Netflix. Ferry Bouman staat zelfs niet één maar twee keer in de lijst. Want ook de film uit 2021, met het ultieme voorverhaal is de lijst binnengeslopen.

Raak geschoten

De afgelopen week verschenen er niet heel veel nieuwe films en series, wat er verscheen vloog wel gelijk vol door de lijst heen. Want de documentaire over Robbie Williams bezet de tweede plaats en David Fincher heeft weer eens raak geschoten. Zijn nieuwste film The Killer weet zowel recensenten als kijkers te overtuigen.

Elise Schaap

Andere nieuwkomers in de lijst deze week zijn The Courier met Benedict Cumberbatch, Escaping Twin Flames, Hotel Sinestra (net zoals Ferry met Elise Schaap) en de kinderserie Unicorn Academy. Het Gouden Uur is al enkele maanden in de lijst te vinden, maar moet nu wel echt gaan vrezen voor een afscheid. De laatste plaats wordt namelijk bezet.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Ferry de Serie (-)
  • Voordat ‘undercover’ Ferry Bouman een beruchte drugsbaron werd, moest hij vanuit het niets opklimmen binnen de criminele onderbuik van Brabant.
 2. Robbie Williams (nieuw)
  • Na een recordbrekende solocarrière van 25 jaar blikt Robbie terug op zijn verleden en een leven in de schijnwerpers.
 3. The Killer (nieuw)
  • Na een mislukte klus gaat een huurmoordenaar de strijd aan met zijn opdrachtgevers en zichzelf tijdens een internationale klopjacht, die volgens hem niet persoonlijk is.
 4. All the Light We Cannot See (-1)
 5. Locked In (-3)
  • Een vriendelijke verpleegkundige probeert de geheimen rond de verwondingen van een comapatiënt te achterhalen en ontdekt bittere rivaliteit, ontrouw, verraad en moord.
 6. Lupin (-2)
  • Geïnspireerd op de avonturen van Arsène Lupin probeert de galante dief Assane Diop zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.
 7. The Courier (nieuw)
 8. Escaping Twin Flames (nieuw)
  • Een stel startte een bedrijf om mensen via spiritualiteit de ware liefde te laten vinden. In deze docuserie vertellen oud-volgers nu wat voor heftigs daar allemaal plaatsvond.
 9. Selling Sunset (-4)
  • De vastgoedmakelaars van de Oppenheim Group verkopen het luxeleven aan rijke kopers in Los Angeles. Er ontstaat meer drama als er een nieuwe makelaar bij het team komt.
 10. Beckham (-1)
  • Deze docuserie met nooit eerder vertoond beeldmateriaal volgt de razendsnelle opkomst van David Beckham, van een bescheiden start tot wereldberoemd voetballer.
 11. Hotel Sinestra (nieuw)
  • Ava is boos en wenst de volwassenen in haar hotel weg met magie. Te laat realiseert ze zich dat kinderen ouders nodig hebben! Ze moet ze terughalen voor Kerstmis, maar hoe?
 12. Bodies (-5)
  • Vier detectives.Vier tijdlijnen. Eén lichaam. Om de toekomst van Groot-Brittannië te redden, moeten ze eerst de moord oplossen die de loop van de geschiedenis heeft veranderd.
 13. Voleuses (-7)
  • Twee dieven en vrienden zijn het leven op de vlucht beu. Ze werven de pittige Sam aan om hen te helpen met een laatste klus die anders is dan alle andere die ze ooit hebben gedaan.
 14. Terzi (-4)
  • Een beroemde kleermaker begint aan een trouwjurk voor de verloofde van zijn beste vriend. Maar alle drie hebben ze duistere geheimen die al gauw hun levens op zijn kop zetten.
 15. NYAD (-1)
  • Atlete Diana Nyad gaat op haar zestigste op pad om een bijna onmogelijke levensdroom te verwezenlijken: van Cuba naar Florida zwemmen over meer dan 100 mijl open oceaan. Dit is het waargebeurde verhaal van NYAD.
 16. Till Murder Do Us Part (-8)
  • Vermoordde Jens Soering de ouders van zijn vriendin in 1985, of was zij de moordenaar? Deze docuserie gaat dieper in op vragen rond de zaak die nog steeds niet beantwoord zijn.
 17. Life on our Planet (-5)
  • De buitengewone reis van het leven om te veroveren, zich aan te passen en te overleven op aarde gedurende miljarden jaren komt tot leven in deze baanbrekende documentaireserie.
 18. Unicorn Academy (nieuw)
  • Wanneer een duistere kracht Eenhoorn Eiland dreigt te vernietigen, staan een dappere tiener en haar vijf schoolvrienden klaar om hun geliefde magische academie te beschermen.
 19. Ferry de Film (nieuw)
  • Voordat Ferry Bouman drugsbaron werd, ging hij terug naar zijn geboorteplaats op een wraakmissie, waarbij zijn loyaliteit werd beproefd en hij een grote liefde ontmoette.
 20. Het Gouden Uur (-6)
  • Na een terroristische aanslag in Amsterdam gaat een rechercheur van Afghaanse komaf in een race tegen de klok op zoek naar de daders, die mogelijk oude vrienden van hem zijn.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?