Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Lupin blijft opnieuw Britse concurrentie weerstaan

Er staat geen maat op Lupin. Opnieuw zijn er door Netflix heel wat nieuwe films en series op de Franse hit afgevuurd, toch blijft Omar Sy met zijn geliefde reeks op de eerste plaats staan van de 20 Populaire op Netflix.

Britse uitdaging

De grootste uitdager komt opnieuw uit Engeland. Was het eerst de documentaire over David Beckham, nu is de Britse serie Bodies opgeschoven van de vierde naar de tweede plaats. Gevolgd door net zoals Lupin een andere crimineel: Get Gotti.

Elf seizoenen

Er staan heel veel nieuwe titels in de top-10 die de lijst in zijn gekomen. Mede door Halloween wisten The Pope’s Exorcist en Hermana Muerte gelijk indruk te maken. Pain Hustlers staat op de vijfde plaats, gevolgd door Life on Our Planet. Ook nieuw in de lijst is de serie Shameless, die in de aankomende weken wel eens door kan stijgen. Er zijn tenslotte in één keer elf (!!) seizoenen verschenen.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Lupin (-)
  • Geïnspireerd op de avonturen van Arsène Lupin probeert de galante dief Assane Diop zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.
 2. Bodies (+2)
  • Vier detectives.Vier tijdlijnen. Eén lichaam. Om de toekomst van Groot-Brittannië te redden, moeten ze eerst de moord oplossen die de loop van de geschiedenis heeft veranderd.
 3. Get Gotti (nieuw)
  • Deze docuserie van de makers van ‘Fear City’ volgt de strijd van de FBI om de beruchte maffiabaas John Gotti op te pakken, en belichte beide kanten van het verhaal.
 4. Beckham (-2)
  • Deze docuserie met nooit eerder vertoond beeldmateriaal volgt de razendsnelle opkomst van David Beckham, van een bescheiden start tot wereldberoemd voetballer.
 5. Pain Hustlers (nieuw)
  • Een blutte maar ambitieuze alleenstaande moeder krijgt een kans in de farmaceutische verkoop. Hoe ver zal ze gaan om van een krachtige nieuwe pijnstiller een succes te maken?
 6. The Pope’s Exorcist (nieuw)
  • De hoofdexorcist van het Vaticaan ontdekt een ongekend kwaad wanneer hij een bezeten jongen onderzoekt die in een oude Spaanse abdij woont.
 7. Life on our Planet (nieuw)
  • De buitengewone reis van het leven om te veroveren, zich aan te passen en te overleven op aarde gedurende miljarden jaren komt tot leven in deze baanbrekende documentaireserie.
 8. Widows (nieuw)
  • Vier vrouwen hebben allemaal hun criminele man verloren en moeten een roofoverval plegen vanwege de hoge schuld die ze hebben geërfd
 9. The Fall of the House of Usher (-2)
  • Deze verontrustende serie, gebaseerd op het werk van Edgar Allen Poe, volgt een familiedynastie die instort wanneer de erfgenamen op mysterieuze wijze beginnen te overlijden.
 10. Hermana Muerte (nieuw)
  • Narcisa wordt na een miraculeuze kindertijd novice en gaat lesgeven aan meisjes in een voormalig klooster waar iets onheilspellends rondwaart.
 11. Shameless (nieuw)
  • Deze dramedy, gebaseerd op een Britse serie, draait om broers en zussen in een disfunctioneel gezin in Chicago met een vader die alcoholist is.
 12. Het Gouden Uur (-4)
  • Na een terroristische aanslag in Amsterdam gaat een rechercheur van Afghaanse komaf in een race tegen de klok op zoek naar de daders, die mogelijk oude vrienden van hem zijn.
 13. Old Dads (-7)
  • Een knorrige vader van middelbare leeftijd en zijn twee beste vrienden zijn een beetje verdwaald in een veranderende wereld vol millennial-CEO’s en machtige voorschooldirecteuren.
 14. Monster High (nieuw)
  • Een tienerweerwolf die stiekem half mens is, gaat op zoek naar het drankje dat haar helemaal in een monster kan veranderen om hopelijk haar nieuwe school te redden.
 15. Pacto de Silencio (-4)
  • Een populaire influencer stort zich halsoverkop in het leven van vier vrouwen die op zoek zijn naar de waarheid over haar geboorte- en naar wraak.
 16. Élite (-7)
  • Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord.
 17. Crypto Boy (-14)
  • Na een ruzie met zijn vader valt een jongeman voor de aantrekkingskracht van cryptocurrency en financiële vrijheid, maar beloften lijken te mooi om waar te zijn.
 18. Liebes Kind (-5)
  • Een mysterieuze vrouw ontsnapt uit haar schrijnende gevangenschap en leidt onderzoekers naar de duistere waarheid achter een onopgeloste verdwijning 13 jaar eerder.
 19. Black Lotus (-14)
  • Een gekwelde ex-commando moet zijn gevechtsvaardigheden weer uit de kast halen om het op te nemen tegen de wrede misdaadbaas die de dochter van zijn beste vriend heeft ontvoerd.
 20. The Lost City (-8)
  • Een romanschrijfster belandt met haar covermodel op een avontuur in de jungle nadat ze is ontvoerd door een excentrieke miljardair die op zoek is naar een verloren schat.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?