Laatste nieuws over Netflix

De 6 droomseries voor Netflix

Friends

In het aanbod van Netflix zijn natuurlijk genoeg mooie series te vinden. Netflix heeft met de Netflix Originals zelfs kwalitatief zeer hoogwaardige series gemaakt en die zijn ook nog eens zeer populair. Als liefhebber van series is er echter natuurlijk altijd iets te wensen. Vandaar dat Netflix-Nederland.nl een lijstje met acht series presenteert waarvan wij en met ons een hele hoop andere ‘Netflixers’ hopen dat deze series op (korte) termijn naar Netflix komen.

In de wereld van streamingdiensten is het helaas onmogelijk om alle series in het aanbod te hebben. Het is namelijk niet mogelijk om zomaar van iedere serie de rechten te verwerven. Hoe populair Game of Thrones ook is, deze serie hebben wij niet in deze lijst opgenomen. Het is namelijk vrijwel uitgesloten dat Game of Thrones te zien zal zijn op Netflix, omdat HBO hier de rechten van heeft. In deze lijst tref je dus alleen series aan waarvan wij de kans aanwezig achten dat ze ooit naar Netflix komen.

Friends

De serie Friends begon in de jaren negentig van de vorige eeuw. De serie is dus hartstikke oud, maar nog altijd zeer populair. Vorig jaar maakte Netflix bekend dat het de rechten van de populairste sitcom allertijden had weten te bemachtigen. Sinds januari is Friends in de Verenigde Staten te zien en de andere landen zouden later in 2015 volgen. Tot op heden wachten wij nog altijd op Friends op Netflix. De kans dat we Friends in 2015 nog zullen zien op Netflix wordt steeds kleiner, aangezien het einde van het jaar nadert, maar de hoop dat Friends naar Netflix komt is nog altijd niet vervlogen.

Gotham

Net als Friends is al bekend dat Netflix de rechten heeft voor Gotham. Nog voordat de serie in 2014 in première had gegaan had Netflix Gotham voor zo’n 1.75 miljoen dollar per aflevering vastgelegd. Gotham werd één van de grote hits van het vorige televisieseizoen en dus is het meer dan gerechtvaardigd dat wij niet kunnen wachten op het moment dat Gotham ook in Nederland op Netflix te zien is. Vooralsnog moeten we helaas nog even wachten, maar inmiddels is de serie al wel in verschillende landen op Netflix te zien. Wij duimen dat Nederland ook spoedig aan de beurt is.

Supernatural

Ook Supernatural staat bij veel mensen hoog op het lijstje om te kijken op Netflix. De serie ging in 2005 van start, maar is nog altijd zeer populair en actief. Supernatural is in Europa al in verschillende landen te zien, zoals in buurland Duitsland, maar in Nederland ontbreekt deze serie nog altijd in het aanbod van Netflix. Dat is jammer, maar het is wel een positief signaal dat Supernatural in meerdere Europese landen beschikbaar is. Dat biedt hoop dat Supernatural op een dag ook in Nederland te streamen is. Tot die tijd is Supernatural op televisie te zien bij NET5.

Vikings

Gotham was de hitserie van het afgelopen televisieseizoen, maar een jaar daarvoor ging Vikings met die eer aan de haal. De titel doet het al een beetje vermoeden, maar Vikings gaat over de vikingen en het verhaal speelt zich af rond de negende eeuw. De serie verbrak wereldwijd record na record en in 2016 gaat alweer het vierde seizoen van start. In Nederland is de serie te zien op FOX, maar wij hopen natuurlijk spoedig Vikings op ons eigen tempo te kunnen bingewatchen op Netflix. Of die kans echt heel groot is, is onduidelijk. Vikings is op Netflix maar in een paar landen te zien (Australië, Nieuw-Zeeland en Brazilië), maar dromen mag altijd natuurlijk :).


24

Het grootste succes in de carrière van Kiefer Sutherland is ongetwijfeld zijn rol in 24. De serie ging in 2001 van start en was uniek in zijn soort. De titel 24 staat namelijk voor de uren die er in een dag zitten. De actieserie wordt daarom in realtime weergegeven, dus één minuut in de serie duurt ook daadwerkelijk één minuut. Het fast forward-principe kent de serie 24 dus niet en mede daardoor is deze thriller zo succesvol geworden. 24 is al bij meerdere Europese landen aan het aanbod van Netflix toegevoegd, dus dat zorgt er weer voor dat de hoop voor Nederland toeneemt.

Scrubs

Net als Friends is Scrubs een serie die behoorlijk op je lachspieren werkt. De serie is in 2001 gestart en geëindigd in 2010 en de serie bleef tot en met het laatste moment grappig. Miljoenen mensen hebben in een scheur gelegen om de merkwaardige karakters die in een ziekenhuis werken. Scrubs is een heerlijke serie waar je onderuit gezakt naar kunt kijken, zonder de hele tijd gefocust te moeten zijn, zoals bij House of Cards bijvoorbeeld wel het geval is. Met Scrubs kun je pas echt ontspannen na een pittige werkdag. Nu is het nog hopen dat Scrubs op Netflix verschijnt in Nederland. Voorlopig blijft het echter bij hopen, want Scrubs is op Netflix maar in drie andere landen te zien.

Series die we terug willen op Netflix

Hierboven staat dus een lijstje van series die nog niet op Netflix te zien zijn geweest in Nederland. Zoals gezegd hebben we absoluut niet te klagen over het aanbod series op Netflix, maar van die fraaie series verdwijnen er helaas ook wel eens een aantal. Recentelijk werden bijvoorbeeld Lost, Fringe en Merlin verwijderd door Netflix. Stuk voor stuk series die nog altijd erg populair zijn bij de abonnees. Ook het verdwijnen van de serie Justified werd beschouwd als een groot verlies. Wat zou het geweldig zijn als deze series vroeg of laat weer terugkeren in het Nederlandse aanbod van Netflix!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?