Laatste nieuws over Netflix

Deze Squid Game-hints over de ontknoping heb je waarschijnlijk gemist

In de laatste aflevering van Squid Game werden de kijkers verrast met een enorme plottwist. Het werd eindelijk duidelijk wie het grote brein achter alle levensgevaarlijke spellen was. Een grote verrassing? Nou, je had het best aan kunnen zien komen. Er zijn namelijk voldoende – weliswaar goed verborgen – hints gegeven.

Spoiler alert

In de slotepisode werd onthuld dat uitgerekend de grote publiekslieveling, ‘opa’ Oh Il-nam, degene is die de Squid Games in elkaar heeft gezet. Hij doet zelf mee omdat hij ‘zijn jeugd wilde herbeleven’, en het geluk dat hij ervoer als hij de kinderspellen speelde zo vlak voor zijn dood weer eens wilde voelen. Daarnaast had hij de spellen ooit opgezet met andere rijke mensen om zich te kunnen ‘vermaken’. En je had het kunnen weten.

Hint 1

Rechercheur Jun-Ho slaagt er in om na verloop van tijd een kijkje te nemen in de administratie op het kantoor van De Frontman. Als hij een boek openslaat met de deelnemerslijst, begint die bij speler #002. En dus niet bij speler #001. Dat is ook niet zo vreemd, want speler #001 is Il-nam; de enige speler die niets over zijn achtergrond wil delen, en ook niet hóéft te delen. Hij is immers het grote brein achter het hele evenement.

Hint 2

Over achtergronden gesproken. Waarom hebben we van iedere speler (Gi-hun en zijn gokproblemen, Sang-Woo met zijn faillissement, schuldeisers en zelfmoordpoging, Ali en zijn ruzie met zijn werkgever en het van hem gestolen geld voor zijn vrouw en kind en Sae-byeok die familieleden over de grens met Noord-Korea wilde helpen) een achtergrondverhaal te zien gekregen, behalve van Il-nam? Nou, omdat alles wat Il-nam in de slaapzaal aan zijn kameraden vertelde, een leugen was. Behalve zijn hersentumor, die was níét verzonnen.

Hint 3

En ook in het eerste spel van de serie, ‘Red Light, Green Light, hadden we al kunnen opmerken dat die o zo lieve opa op zijn minst verdachte trekjes vertoonde. Want waar alle spelers angstig stil bleven staan nadat duidelijk werd dat zij die af zijn, ook gelijk neergeschoten worden, bleef Il-nam rustig doorlopen in een poging de overkant te halen. Tamelijk angstloos, zelfs glimlachend, bewoog hij zich voort. Logisch, want Il-nam werd niet eens ‘getracked’. Ze zouden hem, de grote baas, toch nooit doodschieten.

@jinenieThere were so much clues ? #foryoupage #squidgame #squidgameedit #netflix #viral #bts #squidgamenetflix #kdrama #korean #kdrama♬ She Knows – J. Cole

Hint 4

Ook rondom het touwtrekspel, dat niet geheel toevallig dankzij de uitgekookte en gedetailleerde tactieken van de oude man werd gewonnen, zat een hint. Misschien wel de grootste van allemaal. In de shot waarbij we langs alle deelnemers van het winnende team gaan, zien we namelijk dat iedereen een metalen slot op de handboeien, die vast aan het touw zaten, had. Iedereen behalve Il-nam. Hij zou dus, zelfs als zijn team had verloren, niet met het touw mee naar beneden zijn gevallen en had de game sowieso overleefd. Hoe kunnen we dit nou gemist hebben!?

Hint 5

Achteraf gezien was het moment dat de slaapruimte-oorlog op aandringen van Il-nam plots af werd gekapt door De Frontman ook heel verdacht. Uit het niets stond Il-nam opeens bovenop een toren van bedden, met angsttranen in zijn ogen. De oude opa was ongetwijfeld écht bang, maar nog belangrijker was zijn opmerking daarbij: ‘Zo gaat iedereen nog dood hier.’ Een duidelijk signaal naar de meekijkende Frontman. Want als iedereen inderdaad dood gaat daar, kunnen er geen spellen meer gespeeld worden. En dus werd het slagveld in de slaapruimte snel afgekapt.

Hint 6

In Squid Game wordt niet moeilijk gedaan over het tonen van executies. Bij sommigen ervan vlogen de bloedspetters letterlijk ‘op de camera’. Zelfs voor de geliefde Ali toonden de makers amper sympathie; kijkers zagen de kogel vliegen, en zagen ook hoe Ali in de nu al iconische doodskist gelegd en weggesleept werd. Dat gebeurde ook Sang-woo en Sae-byeok, waar crimineel Deok-su van dichtbij te pletter zagen vallen van de brug, et cetera. Er was maar één iemand van wie we níét de eliminatie hebben kunnen zien. Juist, die van Il-nam. Hij werd na het knikkeren neergeschoten achter een huisje, maar het schot konden we enkel horen, niet zien. Nu weten we ook waarom: Il-nam werd daar in feite helemaal niet omgelegd.

Hint 7

En tot slot het moment waarop de Frontman aan zijn VIP’s verteld dat de gastheer er ‘vanwege persoonlijke omstandigheden niet bij kon zijn’. “Dat moet dan wel héél belangrijk zijn, als je je eigen spelen niet wil bekijken”, merkte één van de VIPS al op. En daar bleek niets aan gelogen, want de gastheer deed dus simpelweg zelf mee aan het spel. En kan je je het moment dat de gastheer zijn met bling bling versierde dierenmasker oppakte nog herinneren? We zagen toen natuurlijk geen gezicht, maar wel een hand. Een gerimpelde, oude hand. De hand van Il-nam!

Squid Game seizoen 2: Alles wat we al weten

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?