Laatste nieuws over Netflix

Squid Game seizoen 2: Alles wat we al weten

Het eerste seizoen van Squid Game is uitgegroeid tot een groot succes op Netflix. De Koreaanse serie staat op het punt om de meest succesolle Netflix-serie ooit te worden. Of er ook een tweede seizoen komt van Squid Game, is nog even de vraag. In dit artikel vertellen we je alles wat we al weten over Squid Game seizoen 2.

Kinderspelletjes

In het eerste seizoen van Squid Game werden we meegenomen naar het verhaal van nietsnut Seong Gi-hun. Hij is inmiddels volwassen en heeft een dochter, maar woont tegenwoordig weer bij zijn moeder. Hij heeft flinke schulden opgelopen. Als Gi-hun op een dag het OV wil pakken, loopt hij een goed geklede man tegen het lijf. Ze spelen een spelletje en al snel blijkt dat dat niet het laatste spelletje hoeft te zijn.

De man biedt Gi-hun de gelegenheid om van zijn schulden af te komen. Daarvoor zal hij deel moeten nemen aan een gevaarlijk spel. In totaal staan er zes kinderspelletjes op het programma. Het gaat echter om spellen op leven en dood. Er kan er maar één de winnaar zijn, maar ten koste van wat?

Genoten van Squid Game? Dan zijn deze series ook voor jou!

Grote hit

Squid Game wordt inmiddels volop bekeken op Netflix. Niet alleen in Nederland staat de serie al dagenlang op de eerste plek in de Netflix top tien, ook in de rest van de wereld is de serie een groot succes. Volgens Ted Sarandos, de co-CEO van Netflix, is de serie inmiddels in rap tempo bezig om de meest succesvolle Netflix Original ooit te worden. “Het gaat wereldwijd de grootste niet Engels-gesproken serie op Netflix worden. Hij is nog maar uit voor negen dagen, en er is een grote kans dat dit onze grootste show ooit wordt.” Het einde van de serie lijkt dan ook nog lang niet in zicht.

Squid Game Netflix

Verhaal ligt open

Het verhaal van Squid Game werd in het eerste seizoen aardig afgerond. De zes spellen zijn gespeeld en de winnaar is bekend. Toch liet het verhaal wel ruimte over voor een vervolg. Zo blijken er door de organisator nog altijd mensen geronseld te worden om mee te doen aan de game. Als Gi-Hun op het vliegtuig wil stappen naar Amerika, ziet hij dat de praktijken nog steeds plaatsvinden. Hij besluit het nummer te bellen op het visitekaartje en vertelt: “Ik wil weten wie jullie zijn en hoe jullie deze verschrikkelijke dingen kunnen doen. Ik kan jullie niet vergeven voor alles wat jullie gedaan hebben.” Als de ontvanger meldt dat Gi-Hun beter in het vliegtuig kan stoppen, besluit hij om te keren.

Vraagtekens bij vervolg

Ondanks dat het verhaal voor een tweede seizoen van Squid Game open ligt, is het nog geen uitgemaakte zaak dat er ook daadwerkelijk een tweede seizoen gaat komen. Showrunner Hwang Dong-huyk vertelde daarover: “Schrijven aan Squid Game was zwaarder dan normaal. Ik ben er zes maanden mee bezig geweest om het te schrijven en om de eerste twee afleveringen te herschrijven. Daarom zijn de plannen voor Squid Game seizoen 2 dan ook nog niet uitgewerkt. Het is al vrij vermoeiend om er over na te denken. Zodra de plannen worden voortgezet, dan zal ik er zeker niet meer in mijn eentje aan schrijven. Ik overweeg om een team van schrijvers samen te stellen en een aantal ervaren producers erbij te halen.”

Wanneer komt Squid Game seizoen 2 op Netflix?

Gezien het nog niet duidelijk is of Squid Game überhaupt terugkeert voor een tweede seizoen, is het nog lastig in te schatten wanneer de serie terugkeert. Mede omdat het verhaal ook nog niet klaar ligt, kan het best een tijdje duren tot Squid Game seizoen 2 naar Netflix komt. Zodra daar meer over bekend is, werken we dit bericht bij.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Squid Game seizoen 2 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?