Laatste nieuws over Netflix

Dit weten we al over You seizoen 2

Het eerste seizoen van You werd op tweede kerstdag toegevoegd aan het aanbod van Netflix en groeide binnen no time uit tot een ware hit. Gelukkig is al duidelijk dat You een vervolg krijgt. Het slot van seizoen 1 liet ook genoeg vragen over voor een tweede seizoen en in dit artikel maken we een overzicht van wat we al weten over You seizoen 2.

Joe Goldberg

De verwachtingen van You waren al voor de release op Netflix hooggespannen. De serie is afkomstig van één van de makers van onder meer Riverdale en sleepte topacteurs binnen als Penn Badgley (Dan Humphrey van Gossip Girl) en Shay Mitchell (Emily Fields uit Pretty Little Liars). In You ontmoet Joe Goldberg de veelbelovende schrijfster Guinevere Beck. Joe is op slag verliefd en al snel blijkt Beck uit te groeien tot een ware obsessie voor hem. Door haar te stalken via onder meer social media slaagt hij erin om haar hart te winnen. Ondertussen ruimt Joe alles en iedereen uit de weg die tussen hen in probeert te komen.

You seizoen 2 op Netflix

Nog voordat het eerste seizoen bij Netflix te bekijken was, werd al duidelijk dat You voorzien zou worden van een tweede seizoen. Voor het tweede seizoen verhuist de serie definitief naar Netflix. Waar seizoen één eerst nog uitgezonden werd door het Amerikaanse Lifetime, is voor seizoen 2 gekozen voor een ander pad. Alhoewel Lifetime wel verantwoordelijk was voor de bestelling van seizoen 2, neemt Netflix voor dat seizoen de volledige rechten over. Het tweede seizoen van You is al in productie gegaan.

Seizoen 2 gebaseerd op Hidden Bodies

Het eerste seizoen van You was gebaseerd op het gelijknamige boek van Caroline Kepnes. Voor het verhaallijn van het tweede seizoen wordt Hidden Bodies van Kepnes gevolgd, het vervolgboek op You. Dat boek wordt echter slechts als leidraad gebruikt. “Nu de show een leven op zichzelf heeft, vinden we het ook leuk om een aantal verrassende dingen te doen, ook voor fans van de boeken.”

Net als seizoen 1 lijkt seizoen 2 opnieuw uit tien afleveringen te bestaan en overduidelijk is dat Joe Goldberg (Penn Badgley) terugkeert voor het vervolg. Niet voor niets sloot seizoen 1 af met een grote cliffhanger toen Candace plots de boekenwinkel van Joe binnenwandelde. In seizoen 2 komen we ongetwijfeld meer over haar te weten. De schrijvers kunnen nog niet bevestigen of John Stamos terugkeert als Dr. Nicky, zo laat showrunner Sera Gamble optekenen. “Hij zit in de gevangenis en vecht voor zijn onschuld. Het is te vroeg om te zeggen dat Dr. Nicky terug zal keren, maar we praten veel over dit personage. We willen zijn verhaal graag blijven vertellen.”

Nieuw leven in Hollywood, Los Angeles

Volgens verschillende bronnen gaan we in seizoen 2 zien hoe Joe vertrekt naar Hollywood, Los Angeles om een nieuw leven op te bouwen, terwijl hij ondertussen wederom naar een soort van liefde zoekt. In Love vindt hij een nieuw meisje. “Joe had Love alleen kunnen ontmoeten na wat er tussen hem en Beck is gebeurd. Joe is niet op zoek naar liefde. Hij is heartbroken door wat er is gebeurd. Love biedt hem een ander soort vriendschap en een ander soort relatie.”

Maar of Los Angeles nou zo’n goede keuze is van Joe… Showrunner Gamble: “Een probleem waar Joe mee te maken krijgt, is dat je door geen enkele straat kan lopen zonder dat er een selfie op Instagram wordt geplaatst. Het is erg moeilijk om uit de foto’s te blijven. Als je van de radar wilt blijven, als je van problemen weg wilt blijven, dan is Los Angeles niet de juiste plek.” Door die nieuwe plaats is de kans wel groot dat er voor een groot deel een nieuwe cast zal komen. Zo maken we naast Love ook kennis met Gabe (Charlie Barnett), Forty (James Scully) en Ellie (Jenna Ortega).  Seizoen 2 zoomt daarnaast verder in op de traumatische jeugd die Joe heeft gekend. Een andere vraag die speelt, is of we in seizoen 2 meer duidelijkheid krijgen over zijn ex-vriendin Candace. Zij speelt sowieso een rol in het tweede seizoen.

Onderzoek naar dood Peach

Het gevaar dat Joe gepakt wordt voor zijn daden uit seizoen 1 lijkt in ieder geval terug te komen in het tweede seizoen. Helemaal nu de familie van Peach Salinger iemand heeft ingehuurd om haar dood te onderzoeken. Gamble: “Een groot deel van het verhaal zijn de losse eindjes uit het verleden van Joe. Ze kunnen hem op ieder moment achterhalen. Dat geldt ook voor alle gebeurtenissen uit het eerste seizoen. Er is nog veel meer te vertellen en te ontdekken over de jeugdjaren van Joe. Dat zijn dingen die we in het tweede seizoen zullen belichten.”

Enge scene

Gamble verklapte nu al dat het tweede seizoen één bizarre scène kent. “Tenminste één scène schiet gelijk naar boven in mijn gedachten die bloederige en enger is dan alles wat we in seizoen 1 hebben gehad. Je weet gelijk welke ik bedoel zodra je hem ziet. Aflevering 2 van het seizoen is mijn persoonlijke favoriet. Joe wordt daarin gedwongen iets te doen wat hij niet echt wil doen”, aldus Gamble. Een releasedatum voor seizoen 2 is officieel nog niet bekend, maar het lijkt erop dat dit eind december gaat worden.

Wil je als eerste weten wanneer You seizoen 2 verschijnt op Netflix? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?