Laatste nieuws over Netflix

Dit weten we al over You seizoen 2

Het eerste seizoen van You werd op tweede kerstdag toegevoegd aan het aanbod van Netflix en groeide binnen no time uit tot een ware hit. Gelukkig is al duidelijk dat You een vervolg krijgt. Het slot van seizoen 1 liet ook genoeg vragen over voor een tweede seizoen en in dit artikel maken we een overzicht van wat we al weten over You seizoen 2.

Joe Goldberg

De verwachtingen van You waren al voor de release op Netflix hooggespannen. De serie is afkomstig van één van de makers van onder meer Riverdale en sleepte topacteurs binnen als Penn Badgley (Dan Humphrey van Gossip Girl) en Shay Mitchell (Emily Fields uit Pretty Little Liars). In You ontmoet Joe Goldberg de veelbelovende schrijfster Guinevere Beck. Joe is op slag verliefd en al snel blijkt Beck uit te groeien tot een ware obsessie voor hem. Door haar te stalken via onder meer social media slaagt hij erin om haar hart te winnen. Ondertussen ruimt Joe alles en iedereen uit de weg die tussen hen in probeert te komen.

You seizoen 2 op Netflix

Nog voordat het eerste seizoen bij Netflix te bekijken was, werd al duidelijk dat You voorzien zou worden van een tweede seizoen. Voor het tweede seizoen verhuist de serie definitief naar Netflix. Waar seizoen één eerst nog uitgezonden werd door het Amerikaanse Lifetime, is voor seizoen 2 gekozen voor een ander pad. Alhoewel Lifetime wel verantwoordelijk was voor de bestelling van seizoen 2, neemt Netflix voor dat seizoen de volledige rechten over. Het tweede seizoen van You is al in productie gegaan. Een releasedatum is nog niet bekend, dit wordt wel in 2019 verwacht.

Seizoen 2 gebaseerd op Hidden Bodies

Het eerste seizoen van You was gebaseerd op het gelijknamige boek van Caroline Kepnes. Voor het verhaallijn van het tweede seizoen wordt Hidden Bodies van Kepnes gevolgd, het vervolgboek op You. Net als seizoen 1 lijkt seizoen 2 opnieuw uit tien afleveringen te bestaan en overduidelijk is dat Joe Goldberg (Penn Badgley) terugkeert voor het vervolg. Niet voor niets sloot seizoen 1 af met een grote cliffhanger toen Candace plots de boekenwinkel van Joe binnenwandelde. In seizoen 2 komen we ongetwijfeld meer over haar te weten. De schrijvers kunnen nog niet bevestigen of John Stamos terugkeert als Dr. Nicky, zo laat showrunner Sera Gamble optekenen. “Hij zit in de gevangenis en vecht voor zijn onschuld. Het is te vroeg om te zeggen dat Dr. Nicky terug zal keren, maar we praten veel over dit personage. We willen zijn verhaal graag blijven vertellen.”

Nieuw leven in Hollywood, Los Angeles

Volgens verschillende bronnen gaan we in seizoen 2 zien hoe Joe vertrekt naar Hollywood, Los Angeles om een nieuw leven op te bouwen, terwijl hij ondertussen wederom naar liefde zoekt. Daardoor is de kans groot dat er voor een groot deel een nieuwe cast zal komen. Seizoen 2 zoomt daarnaast verder in op de traumatische jeugd die Joe heeft gekend. Een andere vraag die speelt, is of we in seizoen 2 meer duidelijkheid krijgen over zijn ex-vriendin Candace.

Onderzoek naar dood Peach

Het gevaar dat Joe gepakt wordt voor zijn daden uit seizoen 1 lijkt in ieder geval terug te komen in het tweede seizoen. Helemaal nu de familie van Peach Salinger iemand heeft ingehuurd om haar dood te onderzoeken. Gamble: “Een groot deel van het verhaal zijn de losse eindjes uit het verleden van Joe. Ze kunnen hem op ieder moment achterhalen. Dat geldt ook voor alle gebeurtenissen uit het eerste seizoen. Er is nog veel meer te vertellen en te ontdekken over de jeugdjaren van Joe. Dat zijn dingen die we in het tweede seizoen zullen belichten.”

Wil je als eerste weten wanneer You seizoen 2 verschijnt op Netflix? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!