Netflix dubbel betaald

Stuur Netflix een suggestie voor jouw favoriete serie

Het is sinds kort mogelijk om bij Netflix een suggestie voor een serie of film in te dienen. Het aanbod van Netflix is al behoorlijk ruim, met bijna 1400 films en 400 series. Toch is er altijd nog wat te wensen en Netflix geeft aan graag te horen wat de leden willen kijken. Dat is via het suggestie-formulier nu mogelijk.

Met het formulier toont Netflix zich bereid te willen luisteren naar de wensen van de klanten. Het wil echter niet zeggen dat het het verzoek voor een film of serie daadwerkelijk gehonoreerd wordt. Het is namelijk niet altijd mogelijk voor Netflix om de licenties voor de betreffende film of serie te krijgen. Zo zal het indienen van een verzoek voor Game of Thrones bijvoorbeeld weinig zin hebben. Voor sommige titels is het simpelweg onmogelijk om de rechten te verkrijgen, maar voor veel titels geldt dat hoe meer suggesties er worden ingediend bij Netflix, hoe groter de kans wordt dat de film of serie daadwerkelijk wordt toegevoegd.

Netflix luisterde al eens naar verzoeken

Dat het zin kan hebben om suggesties bij Netflix in te dienen werd vorig jaar al duidelijk. Frozen werd toen uit het aanbod verwijderd, maar dat maakte een hoop los bij de (jonge) kijkers. Netflix ondernam kort daarna actie en plaatste Frozen tijdelijk terug in het aanbod. Hetzelfde gold voor Gossip Girl. Deze populaire serie werd ook verwijderd en ook dat zorgde voor veel chaos. Korte tijd later verscheen Gossip Girl weer op Netflix en maakte de streamingdienst bekend dat de reeks zeker tot 2017 te zien is op Netflix.

Voor de abonnee is het fijn om bij Netflix een verzoek in te dienen voor de films en series die hij graag wil zien. Ook voor Netflix is het formulier van waarde, omdat het op deze manier duidelijk in kaart krijgt wat de klanten graag willen zien, ook al kunnen ze dat aan de hand van het kijkgedrag al heel behoorlijk inschatten. Klik HIER om het formulier in te vullen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?