Flix Tip

Flix Tip: Fallet

Fallet Netflix

Opvallen in de overvolle crimeseriemarkt in Groot-Brittannië en Scandinavië is een kunst op zich. Fallet, ook bekend onder The Case, is daar met vlag en wimpel in geslaagd. Een Brits-Zweedse mix brengt bizarre humor, terwijl er ondertussen ook nog een moordzaak opgelost moet worden. Fallet is extra leuk, omdat je samen op de bank ook nog eens een quiz van kan maken.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Fallet

Fallet heeft door de hele serie namelijk heel veel verwijzingen verwerkt naar bekende crimeseries. Een door midden gezaagd lijk of een detective die in een Brits kasteel de hele familie in één ruimte verzamelt om ze haarfijn uit te leggen hoe de zaak in elkaar gaat? Herken je de series al? Fallet heeft in 2017 op de International Drama Awards de prijs gepakt als beste komediedramaserie en het Amerikaanse Showtime is al begonnen aan de productie van een Amerikaanse remake.

Of dat de serie beter maakt valt te bezien, want vooral de twee hoofdrolspelers zijn uitmuntend. Adam Godley speelt DCI Tom Brown. Hij is een extreem introverte Britse agent, statig en slungelig. Voor de zoveelste keer wist hij een zaak niet af te ronden en krijgt nog één kans. Datzelfde geldt voor Sophie Borg (gespeeld door Lisa Henni). Ze heeft een voortvluchtige neergeschoten op het drielandenpunt in Scandinavië en daarmee was de maat vol. Ook zij krijgt een laatste kans, in een klein dorp genaamd Norrbacka.

Bij Sophie Borg gaat je gedachte al snel naar Saga Noren uit The Bridge. Een blonde vrouw die volledig haar eigen plan trekt. Ze blijkt uit Norrbacka te komen, waar haar verleden al snel wordt opgerakeld wanneer ze met Brown aan de zaak werkt. In het dorp is een Britse man vermoord aangetroffen. Hij blijkt een verleden te hebben met een verongelukte Zweedse jongen door een studentenuitwisseling. Het tweetal krijgt allerminst steun van het plaatselijke team en ziet zelf ook wel eens wat over het hoofd. Het maakt Fallet zowel een geestig als intrigerend geheel.