Flix Tip

Flix Tip: The Chalet

Agatha Christie leeft nog altijd voort, zo ook in de Franse bergen. The Chalet kent als beginpunt één van de klassieke verhalen van de Britse detectiveschrijver. Een groep mensen zit bij elkaar in een afsloten locatie. Eén voor één worden er mensen vermoord en begint de zoektocht naar de moordenaar én in de dit geval de waarheid.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Chalet

The Chalet is een Franse zesdelige thrillerserie, waarbij het met name in de eerste aflevering opletten geblazen is. We krijgen namelijk direct drie tijdsperiodes voorgeschoteld. Een vermoedelijk agente ondervraagd een verwarde man, die telkens een vrouw aanhaalt die blijkbaar hij als enige heeft gezien. Deze setting doet ons wat denken aan The Break (lees onze Flixtip over deze Waalse crimeserie).

Het verhaal zelf wordt daarnaast afgewisseld met flashbacks naar 1997. In de huidige tijd komen Manu en Adèle naar het kleine gehucht Valmoline. In de Franse Alpen willen ze trouwen en hebben daarvoor het Chalet des Glaces gehuurd. Voor Manu is dit thuiskomen. Hij heeft hier namelijk zijn jeugd doorgebracht en veel van de toenmalige bewoners komen samen met hem naar het dorp terug. Het dorp bestaat zelf namelijk nog slechts uit zes bewoners.

Door middel van de flashbacks wordt al snel duidelijk dat er in 1997 iets is gebeurd dat in het heden nog altijd doorzeurt. Dat begon toen schrijver Jean-Louis met zijn vrouw Françoise en kinderen Julien en Amelie in het chalet kwamen wonen. Jean-Louis maakt zich al snel niet populair in het dorp door te gaan flirten met de bardame, terwijl Julien iets krijgt met Alice. Ook daar zijn de jongeren van het dorp allerminst blij mee, behalve Manu. Hij sluit vriendschap met Julien. Terwijl de hele groep in het heden vanaf het station naar het kleine gehucht reist, valt er pardoes een rotsblok op de brug. Zo is de groep afgesloten van de buitenwereld en blijkt ook het mobiele netwerk niet te beginnen. Als ratten in de val begint de moordenaar vanaf dat moment genadeloos toe te slaan. En is het tegelijkertijd de vraag wat de rol is van de zwangere Adèle. Zij heeft visioenen en vraagt zich af of ze niet al eerder in het chalet is geweest..

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?