Laatste nieuws over Netflix

Harry Potter verschijnt in Nederland niet op Netflix

Harry Potter zal in Nederland niet op Netflix verschijnen. Die hoop was eerder vandaag ontstaan na een bericht van het Franse twitteraccount van Netflix, maar de streamingdienst heeft nu laten weten dat voorlopig niet het geval is voor Nederland.

Frankrijk

In Frankrijk verschijnen alle acht films van Harry Potter per 1 november op Netflix. Dat bleek uit een teaser van het Franse twitteraccount. Het Belgische medium De Standaard pikte dit bericht vervolgens op, waarna ook Nederlandse media het nieuws groot brachten.

Er werd echter aan voorbij gegaan dat het aanbod per land verschillend is, omdat Netflix per land de licenties voor films en series moet aanschaffen. Dat was eerder bijvoorbeeld ook het geval met Friends. De populaire komedieserie verscheen veel eerder in Frankrijk op Netflix, terwijl de serie hier in Nederland sinds 1 januari 2018 beschikbaar is.

Harry Potter 1 november niet op Netflix

Harry Potter mag op 1 november dus niet op Netflix verwacht worden in Nederland. Dat heeft het officiële Nederlandse twitteraccount van Netflix inmiddels bevestigd aan gebruikers van de dienst die vragen gesteld hebben. Daaruit kan opgemaakt worden dat Netflix voorlopig niet van plan is om de acht Harry Potter-films toe te voegen aan het aanbod. Netflix biedt echter wel hoop door voor te stellen om suggesties in te dienen voor de Harry Potter-franchise en daarmee is het dus niet uitgesloten dat de films in de toekomst wel op Netflix verschijnen.

Het hangt echter allemaal af of het voor de dienst mogelijk is om de licenties te bemachtigen. Op dit moment is dat alleen voor Frankrijk bevestigd. Het zou zo mooi zijn wanneer de films van Harry Potter per 1 november ook in Nederland waren verschenen, want in november gaat Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald in première, de tweede spin-off van Harry Potter. Daarnaast is Harry Potter in de wintermaanden populair om bekeken te worden. Rond de feestdagen zijn alle delen dan ook vaak te zien op televisie. Dat zal ook dit jaar vermoedelijk weer het geval zijn.

Bekijk hieronder de tweets waarin Netflix aan geeft dat Harry Potter niet naar Nederland komt:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?