Laatste nieuws over Netflix

Hier gaat Riverdale seizoen 2 over

Het eerste seizoen van Riverdale mag nu dan wel voorbij zijn en de moord op Jason Blossom is opgelost, er zijn nog genoeg vragen onbeantwoord gebleven. Sterker nog, met de seizoensfinale kwam er één groot mysterie bij. Showrunner Roberto Aguirre-Sacasa heeft het één en ander onthuld over wat we van Riverdale seizoen 2 kunnen verwachten.

Let op: Dit artikel bevat spoilers over Riverdale seizoen 1

Archie verandert flink

Aan het eind van het eerste seizoen hebben we gezien dat Archie te maken krijgt met een verschrikkelijke gebeurtenis. Hoe moet het nu verder met zijn vader Fred Andrews? De schietpartij gaat ongetwijfeld grote gevolgen hebben voor Riverdale en met name natuurlijk voor Archie. Showrunner Roberto Aguirre-Sacasa heeft toegegeven dat de hoofdpersoon een pad opgaat waar elementen als wraak, duisternis en geweld aan de orde van de dag zijn. “Dit wordt een heel andere Archie voor seizoen twee. Dat is heel spannend”, lezen we bij Entertainment Tonight. Niet geheel verrassend is het mysterie dat ons in seizoen twee bezig gaat houden wie de man is die Fred Andrews heeft neergeschoten en waarom? Was het wel echt een toevallige overval, of schuilt er veel meer achter? Daarbij gaan opnieuw donkere geheimen blootgelegd worden.

In seizoen twee gaan we ook meer geconfronteerd worden met de familie Lodge. Hermione en Hiram spelen mogelijk een rol in de schietpartij. Niet voor niets vertelde Hermione aan Veronica dat het wel eens slecht voor Fred kon aflopen als hij zijn handtekening niet zette onder een aanbod om de business over te nemen. Daarnaast gaan we natuurlijk voor het eerst kennismaken met Hiram Lodge, gespeeld door Mark Consuelos, nu hij vrijkomt uit de gevangenis. In de Archie Comics was hij nooit een fan van Veronica’s vriend Archie en mogelijk is dat in Riverdale niet anders en gaat dat veel problemen opleveren tussen Veronica en haar ouders.

Betty en Jughead
Betty en Jughead keren voor het tweede seizoen ook terug, maar het ziet er niet heel goed voor ze uit. De showrunner verklapte dat Jughead misschien wel in de voetsporen van zijn vader treedt nu hij een jacket heeft gekregen van de Southside Serpents. Dat er ook nog eens een burgeroorlog uitbreekt tussen de noordkant en de zuidkant van Riverdale, lijkt de relatie van de twee ook niet echt te helpen. De woorden: “I don’t want to let the civil war rip us apart” van Betty lijken dus werkelijkheid te worden.

Rondom de familie Cooper gaat er natuurlijk nog veel meer gebeuren. Mogelijk gaat Betty in het tweede seizoen haar echte broer wel leren kennen, waarvan haar moeder in de laatste aflevering van het seizoen toegaf ter adoptie te hebben gegeven. Daarnaast zal Polly sowieso bevallen van de tweelingen, waarvan Jason de vader is.

De familie Blossom
Last but not least, hebben we de familie Blossom in het eerste seizoen een flinke ontwikkeling door zien maken. Op het moment dat Cheryl erachter kwam dat haar vader de moordenaar van Jason was, draaide ze zelfs helemaal door. Eerst probeerde ze zelfmoord te plegen door zichzelf te willen verdrinken in Sweetwater River en daarna zet ze het huis van haar familie in brand. In het eerste seizoen had moeder Penelope haar nog aardig onder controle, maar de rollen lijken voor het tweede seizoen omgedraaid.

Er is dus genoeg wat we kunnen verwachten van het tweede seizoen van Riverdale. Wanneer seizoen twee op Netflix verschijnt, is echter nog niet bekend.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?