Laatste nieuws over Netflix

Japan is het volgende station van Netflix

2064502024_cd3ed13c33_o

Netflix heeft donderdag weer een nieuw land aangekondigd gemaakt waar de dienst gelanceerd gaat worden. In de herfst van 2015 zal Netflix live gaan in Japan.

Japan is daarmee het eerste Aziatische land waar Netflix voet aan de grond krijgt, of probeert te krijgen. In maart wordt Netflix gelanceerd in Nieuw-Zeeland en Australië en vanaf dat moment is het dus ook actief in Oceanië. Alleen Azië en Afrika blijven dan nog over. In het najaar van 2015 zal ook Azië dus aangedaan worden door Netflix. De primeur is voor Japan, maar daar zal het niet bij blijven.

Het zal de bedoeling van Netflix zijn om de vod-dienst vanuit Japan in (veel) meer Aziatische landen te introduceren. Japan is een interessant land voor Netflix en niet alleen vanwege de grootte van het land. Met 36 miljoen huishoudens is het na de Verenigde Staten de grootste markt. De snelheid van het internet is bovendien van dermate hoge snelheid dat het voor veel inwoners van Japan interessant zal zijn om gebruik te maken van de dienst.

De uitbreiding naar Japan en dus Azië past bij de doelstelling van Netflix. De dienst wil in 2016 actief zijn in minstens 200 landen. Op dit moment staat de teller op 50 landen en dus is er nog een flinke weg te gaan. Nu Netflix echter op haast iedere continent actief is of zal zijn is de verwachting dat de groei nog sneller zal verlopen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie