Laatste nieuws over Netflix

Makers Safe en The Stranger aan de slag met Stay Close met topcast

De series gebaseerd op de boeken van Harlan Coben blijven zich in rap tempo opvolgen. Zowel Safe als The Stranger waren grote successen, in juni werd een Poolse vertolking van The Woods gelanceerd. Het team achter de eerste twee series gaat nu aan de slag met Stay Close en heeft weer een topcast weten te verzamelen.

Overall deal

Met Safe werd het startschot gegeven door Netflix om de boeken van Harlan Coben te gaan verfilmen. Safe met Michael C. Hall was zo’n groot succes dat Coben direct een overall deal tekende met Netflix. Er zullen namelijk veertien boeken worden verfilmd.

Stay Close over Megan, Ray en Jack

Het team achter Safe en The Stranger gaat ondertussen aan de slag met Stay Close, een boek van Coben uit 2012. Op dit moment wordt het script afgerond, waarna de cast kan worden gevormd. In Stay Close draait het om drie mensen: Megan, Ray en Jack. Ze zitten alle drie vast in een leven die ze eigenlijk helemaal niet voor ogen hadden.

Alle drie grote geheimen

Megan, die ooit een wilde meid was, is een huismoeder met een groeiend gevoel van onbehagen. Ray was een fotograaf met een gouden toekomst, maar tegenwoordig doet hij alleen onbenullige opdrachten. En Jack is een politieman die een onopgeloste vermissingszaak niet kan laten rusten. Ze hebben echter alle drie geheimen waar hun geliefden zelfs niets van af weten… Wanneer Stay Close op Netflix verwacht mag worden is niet duidelijk, een voorzichtige indicatie wijst op 2022.

Opnieuw een topcast

Safe en The Stranger werden al overladen met topacteurs. Dat geldt ook voor Stay Close. Richard Armitage, Cush Jumbo en James Nesbitt zijn gecontracteerd als de drie hoofdrolspelers. Armitage had ook al in The Stranger de hoofdrol als Adam Price. Hij speelde verder in onder meer Hannibal en de drie Hobbit-films. Daar werkte hij al samen met Nesbitt, die een indrukwekkende carrière achter de rug heeft. Die begon eigen jaren tachtig al, de echte doorbrak kwam in Cold Feet. Op Netflix is hij te zien geweest als Tony Hughes in The Missing. Cush Jumbo is de jongste van het stel en zullen de meeste vooral kennen als Lucca Quinn in The Good Wife en The Good Fight. Ook speelde ze in diverse afleveringen van Vera.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?