Laatste nieuws over Netflix

De drugsroute gaat door: Narcos Mexico krijgt tweede seizoen

Narcos: Mexico krijgt een tweede seizoen. Zoals volkomen in de lijn der verwachting was heeft Netflix niet lang hoeven na te denken over het verlengen van de serie. In november verscheen het eerste seizoen van de Mexicaanse variant van Narcos en er zal nu gewerkt gaan werden aan het vervolg.

Narcos maakt een herstart

In drie seizoenen werd in Narcos het verhaal van de opkomst van de drugskartels in Colombia verteld, met eerst Pablo Escobar en vervolgens het Cali Kartel. De makers hebben altijd aangegeven dat het niet zo zeer draait om de hoofdpersonages, maar om de drugsroutes. Zodoende werd het vierde seizoen van Narcos dan ook een herstart als Narcos: Mexico.

Guadalajara Kartel en El Chapo

De tijd werd teruggedraaid naar de jaren tachtig, want tegelijkertijd met de opkomst van de drugsroutes vanuit Colombia begon ook het spel in Mexico. Felix Gallardo (gespeeld door Diego Luna) zwaaide de scepter over het Guadalajara Kartel en wordt in Narcos: Mexico opgejaagd door DEA-agent Kiki Camarena (Michael Pena). Het eerste seizoen was in sommige opzichten een inleiding voor wat komen gaat, want de Mexicaanse drugsoorlog is sinds de jaren tachtig flink ontploft. En één van de bekendste gezichten daarin is El Chapo, die in het Guadalajara Kartel nog een kleine speler was.

Narcos: Mexico seizoen 2

Eric Newman zal opnieuw de showrunner zijn van de serie. Hij gaf de afgelopen veelvuldig aan dat hij zo lang als mogelijk verder wil gaan met Narcos. Dat lijkt ook mogelijk, doordat hij recent een overall-deal sloot om exclusief voor Netflix te werken. De eerste drie seizoenen van Narcos verschenen telkens vlak na de zomer. Narcos: Mexico liet iets langer op zich wachten, met name doordat er problemen waren bij het opzetten van locaties voor de opnames. Er werd zelfs een locatiescout vermoord tijdens zijn zoektocht. Narcos: Mexico seizoen 2 zal op zijn vroegst eind 2019 verschijnen op Netflix, maar dat is vooralsnog slechts een indicatie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?