Laatste nieuws over Netflix

Netflix-fan én gameliefhebber? Ontdek dan zeker deze series en bijhorende games!

De voorbije jaren is het duidelijk geworden dat de verschillende entertainmentindustrieën een enorm grote invloed op elkaar hebben. Zo worden boeken steeds meer aangepast voor het witte doek en zijn strips de perfecte inspiratie voor televisieseries.

Series en films zijn ook onlosmakelijk verbonden met de gaming-industrie. De voorbije jaren zijn er veel (casino) games op de markt gebracht die hun inspiratie haalden bij populaire televisieprogramma’s en films. Enkele van die films en series zijn te bewonderen op Netflix. Wanneer je een gameliefhebber én Netflix-fan bent, moet je zeker deze series en films én bijhorende games ontdekken.

Jumanji: Welcome to the Jungle en Jumanji the next level

Het Jumanji spel werd al verscheidene keren naar de bioscoop gehaald. Zo maakte regisseur Joe in 1995 zijn Jumanji film en gebruikte Jake Kasdan de game als inspiratie voor Jumanji: Welcome to the Jungle en Jumanji the next level. In deze films draait het om actie, gaming, humor en avontuur.

Als je een fan bent van deze succesvolle films en het bordspel, moet je je ook zeker wagen aan het online slotspel Jumanji dat in 2018 gelanceerd werd. De symbolen die je moet gebruiken, zijn kaartsymbolen, kisten en schatkaarten die in de Jumanji-stijl op het scherm verschijnen. Om de gaming-vibe en de junglesfeer te vergroten wordt het speelveld omgeven door een bordspel dat in de woonkamer ligt of door een jungle vol aapjes.

Vikings Valhalla seizoen 1 NetflixVikings Valhalla

Als je een fan was van de Viking-serie uit 2013, dan hebben wij goed nieuws voor je! Op 25 februari verschijnt namelijk de spin-off Vikings: Valhalla op Netflix. In deze serie worden actie, drama en fictie op de perfecte manier gecombineerd.

Volgens Vikings-maker Michael Hirst speelt deze serie zich af in een tijd waarin “de Vikingen het grootste deel van Engeland hebben overspoeld en zij Normandië bezitten” en vertelt die de verhalen van de bekendste Noormannen zoals Leif Erikson, Harald Hardrada en Freydís Eiríksdóttir.

Hoewel je deze serie pas eind februari kunt binge-watchen, kun je in die tussentijd het Vikingsgevoel al in huis halen door het Vikings game te spelen. Dit spel is een van de meest beklijvende gokkasten die je online kunt vinden en is volledig gebaseerd op de originele serie. Deze game werd in 2018 op de markt gebracht en de spelfiguren die je kunt gebruiken zijn de personages uit de serie zoals Bjorn, Floki, Lagertha en Ragnar Lothbrok en de gebruikelijke kaartsymbolen. Dankzij het sneeuwig en mysterieuze landschap waan je je als een soort tijdreiziger naar de Viking-wereld!

Narcos seizoen 4Narcos

Als je weet dat Narcos een IMDb-score heeft van 8,8, weet je ook dat deze Amerikaanse televisieserie een grote wereldwijde aanhang heeft. Ieder seizoen staat een zeer spannende verhaallijn centraal. Zo gaan de eerste twee seizoenen over de DEA-klopjacht op Pablo Escobar en het Medellínkartel en richt het derde seizoen zich op het Calikartel.

Er zijn ook nog drie seizoenen van de vervolgserie Narcos: Mexico met als uitgangspunt het Guadalajarakartel. De serie werd enorm veel geprezen, wat resulteerde in verschillende awards voor ‘beste drama series’ en ‘beste ensemble cast’.

Als je je in de donkere, gewelddadige en spannende wereld van Escobar wilt begeven, dan moet je het online spel Narcos uitproberen. Het speelveld bevindt zich in het midden van Mexico en de personages die je op het scherm ziet verschijnen zijn bijvoorbeeld DEA-agenten, kartelleden en het Narcos symbool.

Nog meer games die gebaseerd zijn op televisieseries

Natuurlijk zijn er nog andere spellen die hun inspiratie halen bij televisieseries! Zo zijn er online meeslepende games te vinden van onder andere South Park en Arcane. Of je nu dus eerst het spel speelt en dan de Netflix serie kijkt of omgekeerd, wij zijn er zeker van dat je een onvergetelijke tijd zult beleven.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?