Laatste nieuws over Netflix

Netflix koopt satirische oorlogsfilm met Brad Pitt

bradpitt

Netflix heeft een grote vis aan de haak geslagen. De streamingdienst heeft bekend gemaakt dat de oorlogsfilm War Machine exclusief op Netflix te zien zal zijn. Brad Pitt zal een hoofdrol spelen in de film War Machine, welke gebaseerd is op het boek The Wild and Terrifying Inside Story of America’s War in Afghanistan van de overleden journalist Michael Hastings.

Brad Pitt zal tevens de productie van de film War Machine voor zijn rekening nemen. “We zijn enorm enthousiast om onderdeel te mogen zijn van de inspirerende betrokkenheid van Netflix, om vooruitstrevende content te maken en te tonen aan een wereldwijd publiek”, liet Pitt weten in een persverklaring. War Machine wordt een satirische komediefilm over de oorlog in Afghanistan en zal dus gebaseerd zijn op het boek The Wild and Terrifying Inside Story of America’s War in Afghanistan.

Pitt zal de rol van een Amerikaanse generaal spelen in de film. Zijn rol is gebaseerd op de Amerikaanse generaal Stanley McChrystal. McChrystal had enige tijd het bevel over troepen in Afghanistan. Het is overigens niet voor het eerst dat Pitt in een satirische oorlogsfilm zal spelen. In 2009 had hij de hoofdrol in Inglourious Basterds.

De productie van de film War Machine zal de duurste filmproducties voor Netflix tot nu toe worden. Volgens Deadline zullen de kosten voor de film uitkomen op zo’n 30 miljoen dollar (27 miljoen euro). De datum waarop War Machine in première moet gaan is nog niet bekend gemaakt.

Update donderdag 18 juni 2015: Volgens betrokkenen bij War Machine steekt Netflix niet dertig miljoen dollar in de film, maar het dubbele er van. Zestig miljoen dollar dus. Bij dertig miljoen dollar was het al een recordbedrag voor Netflix om voor een film te betalen. Dat record wordt, nu er zestig miljoen dollar betaald blijkt te zijn, nog wat verder aangescherpt.

Een insider bij de film verklaarde tegenover The Hollywood Reporter waarom Netflix een dermate hoog bedrag voor War Machine over heeft. “Het is geweldig voor de filmindustrie, aangezien mensen meer uitdagend materiaal willen zien in het comfort van hun thuis, dan in een filmtheater. Meer mensen zullen de film waarschijnlijk gaan zien op deze manier.” Bovendien moet Netflix, volgens een andere insider, ook regelmatig de portemonnee trekken, omdat hun verdienmodel is gebaseerd op de abonnees en die wil Netflix behouden door exclusieve content te bieden.

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie