Laatste nieuws over Netflix

Netflix mag verhalen van Roald Dahl verfilmen

Netflix gaat de verhalen van Roal Dahl verfilmen. De auteur schreef talloze populaire kinderboeken, die al meermaals verfilmd werden. Ook Netflix had belangstelling voor deze verhalen en laat nieuwe films en series maken die gebaseerd zullen zijn op de beroemde verhalen.

Roald Dahl

Roald Dahl is een wereldberoemde schrijver, die voor zowel kinderen als volwassenen schreef. In 1990 overleed de Brit, die een kenmerkende schrijfstijl had. Zo bevatten vrijwel al zijn verhalen humoristisch, maar bevatte het ook donkere kanten. Het boek Matilda is hier een goed voorbeeld van.

Matilda is ook één van de verhalen die al eens met succes verfilmd werd in het verleden. Er zijn echter nog veel meer boeken van Roald Dahl verfilmd, zoals bijvoorbeeld De GVR (The BFG), De reuzenperzik en natuurlijk Sjakie en de chocoladefabriek. Laatstgenoemd boek is zelfs al meerdere keren verfilmd.

Netflix verfilmt boeken Roald Dahl

Netflix gaat de boeken van Roald Dahl nogmaals verfilmen. We mogen dan ook nieuwe versies van Sjakie en de chocoladefabriek (Charlie and the Chocolate Factory), Matilda, De GVR en De Griezels verwachten. De Fantastische Meneer Vos en De Reuzenperzik maken geen onderdeel uit van de deal, die Netflix heeft gesloten met de erfgenamen van Roald Dahl. Zij reageerden verheugd op het nieuws. “Wij willen zo veel mogelijk kinderen de unieke magie en de positieve boodschap van de verhalen van Roald Dahl laten ervaren. Ik weet zeker dat Roald hier heel blij mee zou zijn”, liet Felicity Dahl, weduwe van Roald Dahl weten in een reactie.

De verhalen zullen verfilmd worden als series en als films. De productie hiervan moet echter nog op gang komen. Het eerste project zal in 2019 in productie gaan. In een persbericht van Netflix laat de streamingdienst weten dat het geanimeerde verfilmingen van de beroemde verhalen zullen zijn. Daarmee zet Netflix wederom een grote stap in de wens om meer content te creëren voor de hele familie. Onlangs kondigde het Amerikaanse bedrijf al meerdere familiefilms aan.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?