Laatste nieuws over Netflix

Netflix probeert weer iets nieuws: weekabonnementen

Netflix is continu bezig om het product dat zij aanbieden te verbeteren. Er worden dan ook regelmatig testen gedraaid, bijvoorbeeld in de abonnementsvormen. Dit keer is er een proef opgedoken waarbij het mogelijk is om een weekabonnement af te sluiten.

Meten is weten

Netflix staat er om bekend vaak testen te doen. Dit doen ze bij willekeurige klanten, vaak zonder dat ze zelf weten onderdeel van een test te zijn. Bij Netflix geldt meten is weten en dus wordt er streng naar data gekeken, die ze met bakken binnen krijgen wanneer er gebruik van de dienst gemaakt wordt.

Netflix test weekabonnement, ook in Nederland?

Netflix test momenteel een weekabonnement. Dit type abonnement is nog niet in Nederland opgedoken, maar wel in Oostenrijk. Gebruikers viel het daar op dat het plotseling mogelijk was om Netflix voor slechts zeven dagen vast te leggen, terwijl er normaal gesproken een overeenkomst voor één maand wordt aangegaan. Uiteraard liggen de prijzen van deze weekabonnementen lager, maar per dag ben je uiteraard meer kwijt wanneer je het omrekent naar een maandprijs. Per week zou je namelijk vanaf 2,49 euro een abonnement bij Netflix kunnen afsluiten in Oostenrijk. Het premium abonnement kost daar voor één week 3,99 euro. Reken je dit door naar de maandprijs, dan kom je voor een premium abonnement uit op 17,29 euro en dat is een paar euro duurder dan een normaal maandabonnement.

Andere doelgroep

Met de weekabonnementen richt Netflix zich dan ook op een heel andere doelgroep. Mensen die veelvuldig van Netflix gebruikmaken hebben er geen problemen mee om een maandabonnement af te sluiten. Mensen die slechts sporadisch Netflixen, bijvoorbeeld als er een specifieke serie uitgebracht wordt, kunnen wel interesse hebben in het goedkope weekabonnement. Ook in deze tijd van het jaar kan het een interessant model zijn, tijdens de feestdagen wordt er uiteraard flink van Netflix gebruik gemaakt, maar wellicht daarna niet meer. Netflix probeert dan ook een andere doelgroep aan te spreken in Oostenrijk en of dat breder uitgerold wordt zal afhangen van het succes van de proef. Het is dus nog afwachten of we de weekabonnementen ook in Nederland zullen zijn.

Mobile only

Onlangs werd ook al bekend dat Netflix in Azië een andere interessante proef aan het doen is. Daar wordt namelijk een mobile only abonnement uitgeprobeerd. Ook dit abonnement is veel goedkoper, maar heeft weer de beperking dat je alleen op mobiele apparaten kunt Netflixen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?