Laatste nieuws over Netflix

New Amsterdam stopt; laatste seizoen in aantocht

De serie New Amsterdam zal gaan stoppen. De makers en zender NBC hebben naar buiten gebracht dat het aankomende seizoen het laatste zal zijn. Dit is het vijfde seizoen, dat in de Verenigde Staten dit najaar op de buis zal verschijnen. De ziekenhuisserie, gebaseerd op het boek Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital is razend populair.

Dr. Max Goodwin

Centraal staat Dr. Max Goodwin die er alles aan doet om medisch directeur te worden. Hij wil een van de oudste ziekenhuizen van Amerika hervormen door een halt toe te roepen aan bureaucratie. Het duurt niet lang tot Goodwin tegen heilige huisjes inschopt. Hij doet alles om de levens van zijn patiënten te redden. New Amsterdam werd in september 2018 afgetrapt en bleek direct een succes. In Nederland werden de afleveringen eerst op Net5 uitgezonden en daarna op Netflix. Op de streamingdienst zijn we in afwachten op het derde seizoen (wanneer komt dit seizoen op Netflix?)

Verkort vijfde seizoen

Het vijfde en laatste seizoen zal dit najaar in de Verenigde Staten op NBC verschijnen, zo laat de omroep weten in een verklaring. Het vijfde seizoen zal ook nog eens korter zijn dan de voorgaande, bestaande uit dertien afleveringen. Het eerste seizoen bestond zelfs uit 22 afleveringen, daarna waren de seizoenen wisselend van lengte. Dit kwam vooral door de gevolgen van de pandemie. Het zorgde er ook oor dat na een break van een jaar tussen het tweede en derde seizoen, er inmiddels bijna nonstop afleveringen verschijnen in de Verenigde Staten. Dat zal eind dit jaar dus een besluit krijgen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?