Laatste nieuws over Netflix

Nuttige update Netflix app voor Chromecast

De Chromecast is alweer een paar weken officieel verkrijgbaar in Nederland en we hebben het idee dat de Netflix-gebruikers daar zeer blij mee zijn. Met de Chromecast is het in het kort namelijk heel eenvoudig mogelijk om films van Netflix vanaf je telefoon of tablet op de televisie te streamen. Erg handig, maar er waren wel wat verbeterpuntjes en daar heeft Netflix aangewerkt.

De applicatie van Netflix heeft namelijk een update gekregen waarmee het eenvoudiger is geworden om de instellingen tijdens het kijken te veranderen. Zoals in de screenshot hieronder van de mobiele telefoon te zien is krijg je nu een ander scherm dan voorheen tijdens het kijken via de Chromecast. Voor de update van de applicatie was het vrij ingewikkeld om instellingen voor het kijken aan te passen. Nu kan dat dus met een paar drukken op het scherm. In het rijtje met de 4 icoontjes heeft de meeste linkse de functie om de ondertiteling aan/uit te zetten. Het tekentje daarnaast biedt de mogelijkheid om te kunnen kiezen of je deze Netflix activiteit wel of niet wilt delen. Het sterretje is bedoeld om de film/serie/docu een cijfer te geven en het meest rechter icoontje, met de schermpjes, geeft je een overzicht van alle afleveringen die er van de betreffende serie beschikbaar zijn.

Screenshot_2014-04-08-23-17-25

Onderin het scherm zijn de pauze-knop en stop-knop weergegeven. Helemaal links zie je de terugspoel-knop, handig als e plotseling de postbode voor de deur staat en je bent vergeten op pauze te drukken. Zodra je er voor kiest om te streamen naar de Chromecast krijg je in de Netflix app niet meteen dit scherm te zien. Je ziet onderin een balkje met welke film of serie je kijkt. Deze kun je dan naar boven vegen/slepen en daarmee trek je het menu als het ware naar boven. Is het nog niet helemaal duidelijk, dan leggen wij het graag duidelijker uit op ons Twitter-account!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?