Netflix op TV

Netflix op TV

Films, series en documentaires die op Netflix staan bekijken de meeste abonnees via een smartphone, tablet of computer, maar het is ook mogelijk om Netflix op TV te ontvangen. Dat is natuurlijk toch wel het mooiste en meest ontspannend. Lekker op de bank plaatsnemen en kijken op je flatscreen. We krijgen dan ook bijna dagelijks vragen binnen hoe je het makkelijkst verbinding kunt krijgen naar je televisie. Om deze vragen te kunnen beantwoorden hebben we voor jullie alle opties op een rijtje gezet. Daarbij hebben we jullie ook om hulp gevraagd, door aan te geven hoe jullie zelf naar Netflix kijken. Dat leverde bij ieder onderzoek veel respons op, waardoor een een goed beeld kunnen geven van jullie favoriete opties om Netflix te streamen.

Onderzoek onder onze bezoekers

De afgelopen maanden hebben we jullie gevraagd hoe jullie naar Netflix op televisie kijken. Duizenden bezoekers lieten ons weten hoe ze naar Netflix op TV keken; via Apple TV, Chromecast, HDMI-kabel op TV, PlayStation, Xbox, Nintendo, andere spelcomputer of een ander apparaat. De resultaten waren veelzeggend. Duidelijk is dat veel mensen voor de goedkoopste optie kiezen: het rechtstreeks aansluiten van een HDMI-kabel tussen bijvoorbeeld je pc en laptop en de televisie. Daarachter komen de Apple TV (één op de vijf mensen) en Chromecast (één op de zes mensen). Daarmee zijn deze mediaplayers verreweg de meeste populaire apparaten voor het verkrijgen van Netflix op TV. Ook de spelcomputers worden vaak gebruikt voor Netflix op TV. De app van  de PlayStation is bijvoorbeeld zeer eenvoudig te gebruiken.

Apple TV

apple-tv-2015
Zoals aangegeven worden de mediaplayers veelvuldig gebruikt. De bekendste daarvan is de Apple TV. Via dit kleine apparaatje van Apple is het heel eenvoudig om je film die je via Netflix op TV te kijken. Apple TV is een mediastreamer die je via een HDMI-kabel op je TV aansluit. Sinds september 2015 is de Apple TV 4 op de markt gekomen en uiteraard is ook de vierde generatie geschikt om Netflix op TV te ontvangen.

Zodra je de Apple TV op je TV hebt aangesloten dan kun je direct de Netflix applicatie openen. Bij de Apple TV is een afstandsbediening geleverd, waarmee je de app kunt bedienen. Vervolgens dien je één keer in te loggen met je Netflix account en vervolgens kun je heel eenvoudig door het menu scrollen. En zo heb je Netflix op TV! Ondertiteling kun je heel eenvoudig uitschakelen met de afstandsbediening van de Apple TV. Door de ronde knop ingedrukt te houden schakel je de ondertiteling in of uit. Naast Netflix kun je met andere Apple producten ook andere bestanden naar de Apple TV streamen en afspelen. Bijvoorbeeld vakantiefilmpjes en vakantiefoto’s die je met je iPhone gemaakt hebt. De Apple TV kost 79 euro.

Apple TV 4 generatie

De Apple TV die hierboven is besproken is niet meer het nieuwste model dat te verkrijgen is. In 2015 bracht Apple de vierde Apple TV uit. Het vorige model kan nog steeds gekocht en gebruikt worden om bijvoorbeeld te Netflixen, maar de verwachting is dat de software op den duur niet meer geüpdatet wordt. De Apple TV 4 heeft wat dat betreft dus de toekomst. De prijs ligt wel fors hoger dan het het vorige model. Waar de vorige generatie van de Apple TV voor zo’n honderd euro te koop was is de nieuwe Apple TV verkrijgbaar vanaf 179 euro. De nieuwe Apple TV heeft een App Store waardoor er naast Netflix nog veel meer applicaties geïnstalleerd kunnen worden. Daarnaast is de nieuwe processor van de Apple TV 4 veel sneller.

Chromecast

Chromecast 2 Netflix

De Chromecast is de Google-variant van de Apple TV en vooral een stuk goedkoper. Daarnaast heb je geen HDMI-kabel nodig, want deze zit ingebouwd in het mini-apparaatje. Sinds 21 april 2014 is de Chromecast in Nederland te bestellen via diverse online winkels, waar bijvoorbeeld met iDeal betaald kan worden. In september 2015 werd de vernieuwde versie van de Chromecast gelanceerd, de Chromecast 2, met een nieuw uiterlijk.

Als jij een Android smartphone of tablet gebruikt kan de Chromecast een zeer goede uitkomst zijn om Netflix op TV te ontvangen. De Chromecast is een kleine dongle die in je hand past. Het uiteinde heeft een HDMI-uitgang, welke je in de televisie dient te plaatsen. Voor de stroom kun je een usb-poort van je televisie gebruiken. Dan staat de Chromecast dus ook uit als je TV uit staat. Het alternatief is om deze aan te sluiten op een stopcontact.

Na een korte installatie kun je de Chromecast bedienen via je tablet, laptop of smartphone. Je start de Netflix app op en kiest een film of serie. In de Netflix applicatie op je smartphone/tablet zit een knop (zie afbeelding) waarmee je vervolgens naar de TV streamt. Vanaf dat moment kun je je Android-device ook weer voor andere zaken gebruiken, zoals Whatsapp of het opstellen van een e-mail. Groot voordeel van de Chromecast is dat het slechts een paar tientjes kost en toch een goede kwaliteit Netflix op TV levert!

De nieuwe Chromecast, de Chromecast 2

Na het overweldigende succes van de Chromecast (wereldwijd 20 miljoen verkochte exemplaren) kon een vernieuwde versie van dit kleine apparaatje niet uitblijven natuurlijk. De Chromecast had veel voordelen: lage prijs, eenvoudig in gebruik en veel apps die Chromecast-ondersteuning hebben. Toch zijn er altijd verbeterpunten aan te merken en daar is Google mee aan de slag gegaan en dat zien we terug in de Chromecast 2. Dit apparaatje werd op 29 september 2015 gelanceerd door Google en heeft een flexibele HDMI-aansluiting, waardoor de dongle nu in vrijwel iedere TV met een HDMI-poort past. Daarnaast is de WiFi van de Chromecast 2 sneller geworden, met de optie Fast Play kun je direct beginnen met Netflixen (zonder laden of bufferen) én heeft de Chromecast 2 een nieuw uiterlijk gekregen. Het belangrijkste van allemaal is misschien wel dat de prijs laag is gebleven. De Chromecast 2 is voor 39 euro te koop.

Netflix op TV, andere mediaspelers

Naast deze meest gebruikte zijn er natuurlijk ook andere mediaspelers waarmee je Netflix op TV kunt afspelen. Er zijn verschillende merken die een mediaplayer op de markt hebben gebracht. Deze ondersteunen niet altijd de applicatie van Netflix, dus bij de aanschaf van een mediaspeler om Netflix op TV af te kunnen spelen is het van belangrijk om eerst te controleren of Netflix wel ondersteund wordt. Hieronder geven wij een paar voorbeelden van mediaspelers waarmee Netflix op TV gestreamd kan worden. Voor een compleet over van mediaspelers klik HIER.

Sony Google TV
Sony heeft in samenwerking met Google de Sony NSZ-GS7 op de markt gebracht. Deze mediaplayer gaat ook wel als Sony Google TV door het leven. Om het grootste minpunt van dit product maar direct te noemen: de prijs van 175 euro is erg fors, maar daar krijg je wel een heleboel moois voor terug. Dit apparaat draait op het besturingssysteem van Google en wordt ook aangesloten met een HDMI-kabel. Er wordt een afstandsbediening meegeleverd met QWERTY toetsenbord, waarmee je naast Netflix op TV ook emails kunt opstellen en versturen. Je kunt verder ook gewoon browsen, apps downloaden uit de Google Play store. De Netflix applicatie wordt automatisch geïnstalleerd, zodra de meest recente firmware geïnstalleerd is.

Sony Google TV Netflix
PlayStation TV (PS TV)

Wordt de PlayStation TV de grote concurrent voor de Apple TV? Dit nieuwe mini kastje, geproduceerd door Sony, sluit je aan op de televisie. Vervolgens kun je hiermee PS Vita spellen op je TV spelen en gegevens van je PlayStation 4 streamen. Allemaal leuk en aardig, maar wij zijn vooral enthousiast over dit product omdat je ook Netflix kunt streamen op je televisie! Vanaf 14 november 2014 is PlayStation TV leverbaar, maar bij Bol.com is het product al te bestellen voor 99,99 euro.

Smart TV’s

In sneltreinvaart komen er ook steeds meer televisies op de markt die het aanschaffen van mediaplayers overbodig maken. Deze zogeheten Smart TV’s hebben als het ware een mediaspeler ingebouwd. Verschillende TV’s bieden daarom ondersteuning aan Netflix, waarmee het kijken van films van Netflix op je televisie wel heel eenvoudig wordt. Samsung heeft verschillende televisies die Netflix ondersteunen. Ook Philips heeft Smart TV’s in het assortiment waar Netflix ondersteund wordt. Voor een volledig overzicht van Smart TV’s met Netflix ondersteuning klik HIER. Controleer ook de helpdesk van Netflix om na te gaan of de televisie daadwerkelijk geschikt is voor Netflix.

Netflix op spelcomputers

spelcomputers
Er zijn ook verschillende spelcomputers die het mogelijk maken om Netflix op je televisie te bekijken. Uit ons onderzoek blijken ze vaak gebruikt te worden om een film of serie van Netflix op TV te bekijken. Er zijn speciale applicaties voor de Playstation 3 en Playstation 4 van Sony, Nintendo Wii en Wii U en de Xbox One en Xbox 360.

Indien je een Xbox One of Xbox 360 hebt moet je wel eerst upgraden naar Xbox Live Gold. Dit is helaas niet gratis. Nadat je hebt geupgrade naar Xbox Live Gold kun je de Netflix applicatie downloaden en inloggen met je Netflix-account. Wat overigens wel fraai is bij de Xbox One is dat je een film, serie, docu of cabaretvoorstelling aan kunt zetten en tegelijkertijd kunt gamen.

Voor Nintendo Wii en Wii U gebruikers is het wel mogelijk om gratis via deze console Netflix op TV af te spelen. Heb je een Nintendo Wii dan bezoek je de Wii Shop Channel, of de Nintendo eShop als je een Wii U hebt. Vervolgens selecteer je Wii Kanalen in het hoofdmenu en kies je voor Netflix Instant Streaming voor Wii.

Ook Playstation-gebruikers kunnen via hun console Netflix op TV te kijken zonder extra kosten te betalen. Je hebt wel een Sony Entertainment Network account – deze is gratis – nodig om toegang te krijgen tot de Netflix applicatie op de Playstation én uiteraard een internetverbinding. Zodra je de Playstation hebt opgestart navigeer je naar TV-/Videodiensten en klik je Netflix aan. Zo eenvoudig is het, je hoeft niets te installeren.

De goedkoopste optie

Een goedkopere oplossing om Netflix op je TV af te spelen is het aanschaffen van een HDMI-kabel. Je kunt dan bijvoorbeeld de HDMI-kabel aansluiten op je laptop en dan het andere uiteinde op de TV. De prijzen van HDMI-kabels varieren sterk. Je hebt hele dure kabels, maar ook goed betaalbare kabels.

Wat wel een nadeel is van het gebruik van HDMI-kabels om Netflix op je TV te krijgen is dat je tijdens het kijken van bijvoorbeeld een film geen gebruik kunt maken van je laptop. Bij de Chromecast kan dat bijvoorbeeld wel. Je gebruikt dan weliswaar je telefoon of tablet, maar zodra je de Chromecast inschakelt neemt dit apparaatje de taak van het afspelen over van de telefoon of tablet.

Voeg een reactie toe