Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Week 25 2015

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. Wekelijks zijn er grote en minder grote nieuwtjes over Netflix. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week, met hierin nieuws wat al te lezen was op Netflix-Nederland.nl, maar dat je misschien gemist hebt, en lees je nieuwe korte berichten die interessant kunnen zijn voor jou. Iedere Newsflash sluiten we af met een Kijktip. Deze film, serie of documentaire kiezen we uit het aanbod dat de afgelopen week is toegevoegd door Netflix.

Resultaten Netflix ISP-snelheidsindex bekend

Iedere maand maakt Netflix bekend welke internetserviceproviders (ISP’s) de abonnee de beste streamingervaring kunnen bieden. Dit wordt beoordeeld op basis van snelheid van het internet op primetime. Caiway blijft de snelste aanbieder met 4.26 mbps, op de voet gevolgd door Ziggo, dat 4.19 mbps scoort. Tele2 haalt 3.5 mpbs en is daarmee de minste snelle aanbieder van Nederland en biedt de Netflix abonnee dus de minste kijkervaring. Nederland scoort een gemiddelde van 3.99 mbps en moet daarmee Zwitserland (4.01), België (4.06) en Luxemburg (4.07) voor zich dulden.


Rol The Punisher in Daredevil seizoen 2 toegewezen aan Bernthal
Door het ietwat onverwachte succes van de Netflix Original Daredevil werd er besloten dat er een tweede seizoen komt van de Marvel serie. De berichten over de nieuwe cast sijpelen inmiddels binnen. In seizoen 2 van Daredevil zullen we Frank Castle als de nieuwe schurk zien, waar Wilson Fisk in seizoen 1 de badguy was. Frank Castle kennen we ook wel als The Punisher en zijn rol zal vertolkt gaan worden door Jon Bernthal, die we kennen van The Walking Dead. De cast begint dus vorm te krijgen en nieuwe afleveringen van Daredevil worden in 2016 verwacht op Netflix.


Veel nieuw aanbod in week 25 op Netflix
We hebben een vrij rustige week achter de rug qua nieuw aanbod, maar gelukkig bracht Netflix ons ook goed nieuws. Er zou in de 25e week van 2015 een karrenvracht aan nieuw aanbod komen. De week begon al goed met vijf nieuwe titels, waaronder V For Vendetta. De komende dagen kan er ook nog voldoende nieuw aanbod verwacht worden, waarbij vooral 17 juni een uitschieter zal worden. Alleen al op die woensdag zullen er minimaal zes nieuwe titels op Netflix verschijnen, met onder andere Hostage en Lassie. Deze titels kun je de komende dagen allemaal verwachten op Netflix.


Jaden Smith, zoon van Will Smith, krijgt hoofdrol in nieuwe Netflix serie

jaden smith hoofdrol the get downGroot nieuws voor Jaden Smith. De zoon van Will Smith en Jada Pinkett-Smith krijgt de hoofdrol in een nieuwe serie van Netflix, The Get Down. De serie zal gaan over de muziekscene in de jaren ’70 in The Bronx, een wijk in New York, en zal geregisseerd worden door Baz Luhrmann. Jaden Smith, die recentelijk vooral in het nieuws was omdat hij vrouwenkleding wil dragen, is pas zestien jaar oud, maar speelde al in diverse films. Zo speelde hij samen met zijn vader in The Pursuit of Happiness. Deze film is ook op Netflix te kijken, dus wil je Smith jr. als acteur beter leren kennen, klik dan hier. De trailer van The Get Down, waarin Jaden Smith een hoofdrol gaat spelen, is hier ook al te bekijken.


Netflixen in Ultra HD-kwaliteit met Android TV

Door een update van Android TV wordt het op bepaalde televisietoestellen mogelijk om films en series van Netflix te streamen in Ultra HD-kwaliteit. Android TV is een besturingssysteem voor smart tv’s. Met Android TV wordt het zeer eenvoudig om bijvoorbeeld te Netflixen en door de laatste update van Google, de maker van Android TV, wordt het dus mogelijk om te streamen in 4K-kwaliteit. Hierdoor wordt de kijkervaring dus nog beter en daarom gaat Netflix televisietoestellen die deze kwaliteit kunnen bieden aanraden met een stempel van goedkeuring. Op dit moment zijn er al verschillende series in Ultra HD-kwaliteit te streamen op Netflix, bijvoorbeeld House of Cards. Klik hier om andere opties om Netflix via je televisie te streamen te bekijken.


Komst Top Gear Trio naar Netflix lijkt zekerheidje

Voor de liefhebbers van Top Gear was het ontzettend slecht nieuws toen bleek dat Jeremy Clarkson, presentator van het populaire autoprogramma, losse handjes had. Clarkson werd ontslagen bij de BBC en het programma leek door zijn vertrek geen toekomst meer te hebben. BBC wilde wel door met de twee overgebleven presentatoren, Richard Hammond en James May. Het duo lijkt echter maar één ding te willen. De geruchten worden namelijk steeds sterker dat May en Hammond weer herenigd worden met Clarkson en dat hun nieuwe programma exclusief te zien zal zijn op Netflix.


Kijktip: Rita

Zoals beloofd sluiten we deze eerste Netflix Newsflash af met een kijktip. Iedere week kiezen we een titel uit die in de voorgaande zeven dagen is toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze week tippen wij Rita! Maandag 15 juni verscheen het derde seizoen van deze serie op Netflix. De eerste twee seizoenen stonden er al sinds maart op en vanaf het eerste moment is Rita populair onder de abonnees van Netflix. Rita is een Deense dramaserie en vertelt het verhaal van een docente op een privéschool. Rita doet eigenlijk alles wat verboden is, terwijl zij als docent toch echt het goede voorbeeld moet geven. Ze is grof in de mond, duikt het bed in met haar baas, maar populair is ze wel. Bij haar leerlingen tenminste, niet bij de volwassenen. Met Rita wordt aangetoond dat er niet alleen sterke Deense series zijn in het wat serieuzere genre, ook op het gebied van komedie heeft Denemarken met Rita een hit te pakken! Kijk Rita op Netflix


Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?