Laatste nieuws over Netflix

Gaat Jeremy Clarkson voor Netflix aan de slag?

top gear netflix

Jeremy Clarkson is er uit. De Engelse presentator heeft een besluit genomen over wie zijn nieuwe werkgever wordt en het lijkt er sterk op dat Jeremy Clarkson voor Netflix een autoprogramma gaat maken. Het is op dit moment nog wachten op de officiële bevestiging dat Clarkson, James May en Richard Hammond voor Netflix aan de slag gaan. Een naam heeft het autoprogramma al gekregen in de wandelgangen: House of Cars.

Top Gear

Jeremy Clarkson maakte jarenlang furore met May en Hammond als presentatoren van Top Gear, voor de BBC. Een paar maanden geleden werd Clarkson echter ontslagen door de Engelse publieke omroep. De problemen ontstonden nadat de zeer populaire presentator in een vechtpartij verwikkeld raakte met producent Oisin Tymon van Top Gear. Er volgde een onderzoek en ondertussen sijpelden er steeds meer verhalen naar buiten. Het zou namelijk niet het eerste incident zijn geweest voor de Brit, in eerdere gevallen werd dit altijd met de mantel der liefde afgedaan. Uiteindelijk werd Jeremy Clarkson ontslagen.

#BringBackClarkson

Daarmee is de koek voor Clarkson en met name zijn grote groep fans niet op. Er werd al een petitie gestart #BringBackClarkson, maar de BBC bleef bij het ontslag. Dat komt mede door eerdere racistische en discriminerende uitspraken van de presentator. De markt is voor hem nu wel open. Sterke geluiden gaan rond dat Netflix Jeremy Clarkson ‘de volledige controle’ wil geven over een nieuw programma voor de video-on-demanddienst.

Clarkson op Netflix?

Jeremy Clarkson NetflixNetflix werkt met statistieken van het kijkgedrag van de abonnees. Eerdere seizoenen van Top Gear staan online en worden heel goed bekeken. Het binnenhalen van Jeremy Clarkson kan dan ook voor een extra groei zorgen. Clarkson en zijn collega’s Richard Hammond en James May onderhandelen met Netflix, waarbij er een werktitel is met House of Cars. Dit is een verwijzing naar House of Cards, de immens populaire Netflix Original. Ook het Britse ITV zou interesse hebben in een autoprogramma. Dat er iets gaande is, dat is wel duidelijk. Clarkson stuurde namelijk onlangs namelijk een tweet met een auto die hij zou testen en dat was voldoende om het geruchtencircuit weer te activeren.

Sinds deze tweet is er inmiddels weer een hoop gezegd en geschreven over de mogelijke komst van Jeremy Clarkson naar Netflix. Zo gaf hij in mei al toe dat hij met diverse partijen in gesprek was, maar wilde hij niet in gaan op de namen van deze bedrijven. Toen begin deze maand bekend werd dat May en Hammond ook de deur bij BBC achter zich dicht zullen trekken was het voor iedereen duidelijk: Clarkson, May en Hammond worden op korte termijn weer met elkaar herenigd. Zal dat bij Netflix zijn? De streamingdienst lijkt goede papieren te hebben, want het is bereid om veel te betalen voor deze Engelse sterren.

Inmiddels lijkt het er op dat we op korte termijn witte rook kunnen verwachten. Jeremy Clarkson heeft tegenover The Sunday Times bevestigd dat hij terugkeert met een televisieprogramma over auto’s. Tevens liet Clarkson doorschemeren dat hij zal samenwerken met Hammond en May. Het is nu enkel nog wachten op de naam van de nieuwe werkgever van het drietal. Het zal in ieder geval voor de Netflixers een flinke tegenvaller zijn als Jeremy Clarkson en Netflix de samenwerking niet aan gaan, na alle geruchten die zijn over komen waaien uit Engeland.

Voeg een reactie toe