Bridgerton Laatste nieuws over Netflix

Op deze boeken is Bridgerton gebaseerd

De Netflix-serie Bridgerton is gebaseerd op een boekenreeks. Wie dacht dat de serie gebaseerd was op een waargebeurd verhaal, komt bedrogen uit. Als leidraad voor de verhalen in de Netflix-serie is een boekenreeks gebruikt van Julia Quinn. In de Bridgerton-serie verschenen in totaal acht boeken. Een logisch getal, want in totaal bestaat de Bridgerton-familie ook uit acht kinderen.

Op deze boeken is Bridgerton gebaseerd

De boeken uit de Bridgerton-reeks van Julia Quinn spelen zich af tussen 1813 en 1827. In totaal zijn er acht boeken verschenen: één over ieder kind van de Bridgerton-familie. Dat betekent dat Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francseca, Gregory en Hyacinth allemaal aan bod komen. Dat er in totaal acht boeken zijn gelanceerd, is best een verrassing te noemen.

In eerste instantie was het Bridgerton-verhaal namelijk bedoeld als triologie. Omdat lezers echter zo geïntrigeerd raakten door de familie én door Lady Whistledown, besloot Quinn de boekenreeks uit te breiden.

Volgorde Bridgerton boeken

Wie de boeken in de juiste volgorde wil lezen, doet er goed aan om te beginnen bij het boek: The Duke and I alias De ongetrouwde hertog. Daarin staat het verhaal van Daphne en Simon centraal. In het tweede boek: The Viscount Who Loved Me alias De verliefde graaf draait het om Anthony. In de boeken daarna draait het achtereenvolgens om Benedict, Colin, Eloise, Francesca, Hyacinth en Gregory. Hieronder de Bridgerton-boeken op volgorde:

  1. De ongetrouwde hertog (The Duke and I) – Daphne & Simon
  2. De verliefde graaf (The Viscount Who Loved Me) – Anthony & Kate
  3. Een vorstelijk aanbod (An Offer From A Gentleman) – Benedict & Sophie
  4. Een nobel streven (Romancing Mr. Bridgerton) – Colin & Penelope
  5. De hand van de gravin (To Sir Phillip, With Love) – Eloise & Phillip
  6. Een royale vergissing (When He Was Wicked) – Francesca & Michael
  7. De edele opdracht (It’s In His Kiss) – Hyacinth & Gareth
  8. Een man van stand (On The Way to the Wedding) – Gregory & Lucy

Niets missen van Bridgerton? Volg deze Facebook groep!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?