Laatste nieuws over Netflix

Release veelbesproken en langverwachte Annihilation nadert

Annihilation verschijnt binnenkort op Netflix. De streamingdienst deelde donderdag een trailer van de nu al veelbesproken film en toonde daarin ook de releasedatum. Annihilation is een film geschreven en geregisseerd door Alex Garland, bekend van Ex Machina. Bovendien kent de cast vele bekende gezichten.

Cast

Natalie Portman is verreweg de meest bekende naam van de cast van Annihilation. De A-actrice uit Hollywood bekleedt de hoofdrol in de sci-fi-thriller, maar ook Jennifer Jason Leigh (Atypical) en Tessa Thompson (Creed) hebben een bekend gezicht.

De cast bestaat verder uit onder andere Gina Rodriguez (Jane the Virgin), Tuva Novotny (Eat Pray Love), Oscar Isaac (Ex Machina), Benedict Wong (Doctor Strange), Sonoya Mizuno (Ex Machina) en David Gyasi (Interstellar).

Annihilation op Netflix

Annihilation is vanaf 12 maart beschikbaar op Netflix in Nederland. De film zal hier in Nederland daarom niet in de bioscopen te zien zijn, terwijl dat wel het geval is in China en Amerika. Daar draait Annihilation vanaf 23 februari in de bioscopen. Netflix sloot in december 2017 een deal met Paramount Pictures voor de exclusieve streamingrechten van de film buiten China en Amerika. Dat maakte de film veelbesproken, terwijl er al langere tijd naar wordt uitgekeken. Netflix hanteerde een soortgelijke truc onlangs ook al met Cloverfield Paradox.

Over Annihilation

De sci-fi-thriller Annihilation is gebaseerd op het boek van schrijver Jeff Vandermeer. Deze boeken zijn wereldwijd miljoenen keren gelezen en jaren geleden werd al besloten dat het eerste boek verfilmd moest worden. Annihilation is het eerste deel van de Southern Reach Trilogy. Na Annihilation bracht hij ook Authority en Acceptance uit. Het is niet bekend of deze boeken ook verfilmd zullen worden en of deze ook weer direct bij Netflix te zien zullen zijn in Nederland.

Annihilation draait om Lena (Natalie Portman), een bioloog en voormalig soldaat. Haar man ging op missie in Area X, een sinister gebied dat zich uitstrekt over de Amerikaanse kust. Voor hem loopt het niet goed af, waarna ook Lena Area X betreedt met een team om er achter te komen wat er is gebeurd. Als ze Area X betreden ontdekken ze een wereld van muterend flora en fauna. Het ziet er geweldig uit, maar het herbergt ook grote gevaren. Hun leven en geestelijke gezondheid is in gevaar.

Bekijk hieronder de trailer van Annihilation:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?