Laatste nieuws over Netflix

Sense8 in Amsterdam voor opnames seizoen 2

Sense8 in Amsterdam Netflix
De cast van Sense8 is momenteel in Nederland. De acteurs van de Netflix Original zijn hier een aantal dagen om opnames te maken voor het tweede seizoen van Sense8. In dit tweede seizoen zullen dus beelden te zien zijn van Amsterdam en Den Haag. Dat Sense8 naar Nederland zou komen werd in februari al bekend.

Afgelopen weekend begonnen de opnamen van Sense8 voor seizoen in Den Haag. Er werden onder andere opnamen gemaakt op het treinstation van Den Haag. Daarna had de crew een paar dagen vrij, maar vanaf vandaag (13 juli) wordt er weer gefilmd. Dit keer is Sense8 in Amsterdam en hier zullen meerdere draaidagen plaatsvinden. Er wordt onder andere gedraaid op de Universiteit van Amsterdam, maar ook het Rijksmuseum komt terug in Sense8 seizoen 2. Als alles volgens planning verloopt volgen op 19 juli de opnames bij het Rijksmuseum, momenteel toch het paradepaardje van Amsterdam, plaats. Dat wordt ook de laatste draaidag in Nederland. De komende dagen wordt er echter gefilmd op de UvA, Paradiso en de Nieuwe Doelenstraat.

Acteurs vermaken zich in Nederland

Natuurlijk is het voor de acteurs gewoon werk om in Nederland te filmen. Wanneer ze echter een beetje vrije tijd hebben tussen de opnamen door, dan laten ze het ook niet na om de toerist uit te hangen. Zo was op het Instagram-account van Jamie Clayton (Nomi in Sense8) te zien hoe ze door een park in Den Haag fietst en Tina Desai (Kala) bezocht het Anne Frank Huis. Ook Toby Onwumere (Capheus) en Miguel Ángel Silvestre (Lito) en vermaakten zich in Nederland op de fiets.

Over Sense8

Sense8 is een bijzondere serie van Netflix, gecreëerd door Lana and Lilly Wachowski. Sense8 draait om acht personages en zij beschikken over een  bijzondere gave. Ze wonen in acht totaal verschillende steden over de hele wereld. Toch kunnen zij met elkaar in contact staan en elkaar zelfs te hulp schieten indien dat nodig is. En dat is regelmatig nodig, aangezien er een jacht op ze wordt gemaakt, vanwege hun gave. Het eerste seizoen verscheen ongeveer een jaar geleden en werd zeer goed beoordeeld (8.4 op IMDb) en aangezien het hele verhaal nog lang niet was verteld was het aannemelijk dat er een tweede seizoen zou komen. Hiervoor is Sense8 nu dus in Amsterdam en rond kerst wordt de eerste aflevering van seizoen 2 van Sense8 verwacht, zo bevestigde Clayton enige tijd geleden op Twitter.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?