Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Kingdom

Kingdom Netflix

Typische droge Britse humor; Stephen Fry lijkt er wel voor geboren. Met de uitstraling van een bureauklerk weet de komiek in heel wat films en series als een wat sullige man over te komen. De serie Kingdom lijkt hem daarbij het beste te passen. Een moegestreden advocaat op het platteland loopt tegen de meest vreemde zaken aan. Met droge humor slaat hij zich er doorheen.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Kingdom

Stephen Fry is nogal een bezige bij. Hij is schrijver, acteur, presentator en met name komiek. Sinds 2003 is Fry de presentator van het komische wetenschapsprogramma QI op de BBC. Ondertussen werden zijn filmrollen steeds groter. Zo was hij nadrukkelijk te zien in V for Vendetta, Sherlock Holmes: A Game of Shadows en The Hobbit-films. Een serie waar hij de absolute hoofdrol vertolkte was Kingdom. De ITV-serie was eigenlijk op het lijf geschreven van Fry.

Op het platteland van Norfolk is Peter Kingdom, gespeeld door Fry, de helft van het advocatenkantoor Kingdom & Kingdom. Zijn broer Simon is negen maanden eerder spoorloos verdwenen, waardoor Peter er opeens alleen voor staat. In het kantoor krijgt hij hulp van de trouwe secretaresse Gloria Millington en stagiair Lyle Anderson. De slechtste leerling van zijn lichting en werd meer uit medelijden aangenomen door Peter.

Om het allemaal nog een stukje erger te maken komt Beatrice Kingdom ook nog opdagen. Zij is de halfzus van Simon en komt rechtstreeks uit een psychiatrische instelling zetten. De privéproblemen lopen als een rode draad door de hele serie heen, terwijl Peter Kingdom ook nog in iedere aflevering de meest vreemde zaken moet zien op te lossen. Zo wil een vrouw scheiden van haar man zodra ze ontdekt dat hij een travestiet is en wil de dorpsgek de komst van een grote supermarkt voorkomen. Aan Kingdom om dit met zijn droge humor en zakelijkheid zo goed mogelijk af te ronden.

Hier vind je Kingdom op Netflix en dit is de trailer

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?