Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Weeds

Weeds Netflix

Er is een leven voor en een leven na Orange is the New Black. Dat geldt zeker voor schrijfster Jenji Kohan. Na de gevangenisserie wil ze doorpakken met de serie Glow, voor de oranje pakken uit de kast werden gehaald was ze ook al succesvol met Weeds. Net zoals Orange is the New Black een serie die ergens tussen komedie en drama zweeft.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

Weeds

Om er een naampje aan te geven gaat Weeds dan ook door het leven als een zwartkomedische serie. Het draait hierin om Nancy Botwin, gespeeld door Mary-Louise Parker. Ze in een dure buurt vlakbij Los Angeles en heeft een zware periode achter de rug. Haar man is plotseling overleden, waardoor ze achter blijft met twee puberende zonen. Nancy wil maar wat graag haar luxe leventje behouden, maar dat is lastig zonder voldoende geld en een baan. Daar weet ze een oplossing voor te verzinnen, want Nancy wordt drugsdealer in de hippe wijk.

Veel ouders hebben wel een wekelijkse portie wiet nodig om bij te komen van alle beslommeringen en Nancy wordt de leverancier. Dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. Ze krijgt haar eigen bevoorrading via Heylia James, Big Momma in een naastgelegen wijk, maar die is nogal op de knip. Ondertussen gaat het lang niet altijd goed met de verkoop en vreest ze dat iemand erachter komt dat ze dealt. Gaandeweg het eerste seizoen gaat dat natuurlijk gebeuren, zeker als de broer van haar overleden man op de stoep staat.

Absurdisme, komedie en drama

Andy Botwin is namelijk het schoolvoorbeeld van een nietsnut, die vooral in de weg loopt. Hij brengt de kinderen Silas en Shane vooral verkeerde dingen bij en laat regelmatig alles in de soep lopen. Wanneer de drugshandel uitkomt gaat Andy wel proberen te helpen. Om op een creatieve manier de wiet aan de markt te brengen openen ze namelijk een bakkerij. Tussen alle drugshandel door moet Nancy ook nog een gezin zien te runnen, waarbij het overlijden van haar man ook bij de kinderen nog altijd doorzeurt. Dat geldt ook voor haar vriendin Celia Hodes, die gaandeweg het seizoen ziek blijkt te zijn. Zo schommelt Weeds continu heen en weer tussen absurdisme, komedie en drama. Het is de bijzondere kanteling in een serie waarin Kohan gespecialiseerd lijkt te zijn. Want de constant draaiende verhaallijnen zien we ook telkens terug in Orange is the New Black. In totaal zijn er acht seizoenen van Weeds verschenen en deze zijn allemaal te zien op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?