Laatste nieuws over Netflix

Speciale spin-off Queen of the South op komst?

Queen of the South loopt in seizoen 5 tot een einde. Het slotdeel is in sommige andere landen al gereleased en goed ontvangen. Zonder al te veel te verklappen kunnen we wel al melden dat fans na seizoen 5 nog niet helemaal verzadigd zijn; zij hopen op een extra spin-off, met Devon Finch als hoofdrolspeler.

Queen of the South seizoen 5

In seizoen 5 van Queen of the South zijn een hoop losse eindjes aan elkaar vastgeknoopt. Dat geldt onder meer voor de verhaallijnen van Teresa Mendoza en James Valdez. Maar dus niet voor Devon Finch. Kijkers van de serie hopen dat er nog een vervolg voor dit populaire personage in zit, in de vorm van een spin-off.

Sterker nog: er is een officiële petitie gestart met als inzet een extra seizoen rondom Finch. Deze werd op Reddit gestart door Queen of the South-fan Richard Angelo. “Het was een geweldige serie, maar meest intrigerende persoon is ongetwijfeld Devon Finch. Zijn bescheiden bijrol in de serie heeft hem en zijn reputatie tekort gedaan.” En dus zette Angelo een petitie voor een sequel rondom Finch op.

Petitie voor spin-off rond Devon Finch

Showrunner Dailyn Rodriguez heeft nog niet gereageerd op dit idee, maar in een eerder stadium liet Rodriguez zich wel al eens positief uit over een verlengd bestaan van het personage. “Eén van de redenen waarom we Devon Finch nooit hebben laten vermoorden, was de mogelijkheid op een zesde seizoen. Nadat duidelijk werd dat er géén seizoen 6 ging komen, hebben we besloten om geen slapende honden wakker te maken.” Derhalve is een spin-off nog altijd mogelijk.

➡ Queen of the South seizoen 5: Alles wat we al weten

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?